Tgrt Haber
10 May 2016 18:52

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

Afyonkarahisar’da sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım
bayırbucak, türkmenler,

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği (İHH) ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından temin edilen yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, uğurlama töreninde, Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak 13. tırı bölgeye gönderdiklerini belirterek, Suriye'deki Müslümanların 6 yıldır kan, gözyaşı ve zulme maruz kaldığını ifade etti.

Ertürk, "Bu savaş nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş, sakat ya da yaralı kalmış, milyonlarca Suriyeli kardeşimiz mülteci durumuna düşmüştür. Şam, Halep yanıyor, hastaneler bombalanıyor, doktorlar şehit ediliyor. Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimiz çok zor durumda. Afyonkarahisar’da yirmiye yakın sivil toplum örgütüyle başlattığımız yardım kampanyasında 13. tırı Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz. Yardım tırında 17 ton un, kuru gıda, çocuk bezi ve temizlik malzemesi bulunuyor." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...