Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 15:01

Son dakika bayram tatili açıklaması! Bayram tatili kaç gün oldu? Erdoğan açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası ‘’Kurban Bayramı Tatili ne zaman? Kurban Bayramı tatili hangi gün başlıyor?’’ sorularını cevapladı.

Son dakika bayram tatili açıklaması! Bayram tatili kaç gün oldu? Erdoğan açıkladı
kurban,kurban bayramı,kurban bayramı tatili

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısının ardında, Kurban Bayramı tatilinin süresi ve Covid-19 aşı programına ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemine dair konulara değindi. Peki Kabine toplantısında hangi kararlar alındı. Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak? İşte Kurban Bayramı tatili ve kabine toplantına dair tüm detaylar.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 12 Temmuz Pazartesi tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının öncelikli gündemi Kurban Bayramı tatili ve Covid-19 ile mücadele oldu. Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgındaki son durum ve Türkiye'de artışa geçen delta varyantına ilişkin kabine üyelerini bilgilendirdi. 10 Temmuz itibarıyla büyük ölçüde esnetilen tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığı konuşuldu. Kabine toplantısında aşı programına da ağırlık verildi. Aşılamanın ülke genelinde artması ve aşı ilgisizliğinin önüne geçilmesi hakkında ne gibi yol izlenebileceği konuşuldu. Bunun yanında aşı tedariki, yol haritası ve yerli aşı çalışmaları da değerlendirildi.

Son dakika bayram tatili açıklaması! Bayram tatili kaç gün oldu? Erdoğan açıkladı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurban Bayramı tatili 11 gün olması için bu yıl bayrama yakın tarihlere denk gelen 15 Temmuz Perşembe gününün ardından 16 Temmuz Cuma gününün de resmi ya da idari tatil edilmesi gerekiyor. Arefe gününe denk gelen 19 Temmuz Pazartesi günü yarım gün olan resmi tatilin de tam gün tatil yapılması durumunda, 15 Temmuz-25 Temmuz tarihleri arası tatil olmuş olacak ve böylece Kurban Bayramı tatili 11 gün ilan edilmiş olacak. Ancak idari izin kararı alınması halinde bu tatil imkanından sadece kamu görevlileri faydalanırken resmi tatil olarak ilanı durumunda özel sektör çalışanları da tatil sürecine dahil edilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KURBAN TATİLİ AÇIKLAMASI

Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Kurban Bayramı tatili süresi başta olmak üzere, Covid-19 aşılama çalışmaları ve ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması beklenen toplantıda, ülke genelinde aşı programında gelinen nokta, Covid-19 verileri ve yerli aşı çalışmaları konuşulacak. Kurban Bayramı tatili süresi ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerin de yapılması beklenen toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başlayan turizm sezonu, otellerde alınan tedbirler ve sezona ilişkin bilgi vermesi bekleniyor. Toplantıda aynı zamanda Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirlerinde konuşulması ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatili de dahil olmak üzere Kurban Bayramı’na ilişkin kararları açıklayacağı bildirildi. 

Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak. Buna göre Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? gibi sorular cevabını bulmuş olacak. Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelişmelerin 12 Temmuz günü Cumhurbaşkanının açıklamasıyla birlikte netleşmesi bekleniyor. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...