Tgrt Haber
29 Ocak 2022 15:51

Erdoğan'dan İmamoğlu'na balıkçı tepkisi: Sel oldu biz yine geldik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni düzenleniyor. Törende Başkan Erdoğan da açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na balıkçı tepkisi: Sel oldu biz yine geldik!
erdoğan,imamoğlu,balıkçı,sel

Giresun'da yaptığı toplu açılış töreninde, bölgede 2020 yılının ağustos ayında yaşanan sel felkaetini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar felaketi yaşandığı esnada balıkçıya gitmesini eleştirdi. "Sel felaketi oldu, bakan arkadaşlarım ben, hep beraber Derelideydik. Balıkçıya gitmedik." diyen Erdoğani vatandaşlarıyla ve dertleriyle ilgilendiğini söyledi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları...

"2020 Ağustos'unda meydana gelen sel felaketinde 7 ilçemizde mal ve can kayıpları yaşamıştık. Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından Dereli'yi yeni baştan inşa ettik. 1 yıl gibi kısa bir sürede ayağa kaldırdık. Laf değil iş üretiriz iş."

"SEL OLDU BURADAYDIK, BALIKÇIYA GİTMEDİK"

"Açılışını yaptığımız eserlerin bir kez daha Derelili kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Doğankent'te de hasar gören binalarımızı yeniden inşa ettik. Sel felaketi oldu, bakan arkadaşlarım ben, hep beraber Derelideydik. Balıkçıya gitmedik. Ben vatandaşlarımla beraber oldum onların dertleriyle dertlendik. Birileri ne kafayı bulmanın peşinde. Sel olacak, Bodrum'a git şuraya buraya git. Bizim kitabımızda bu yok. Deprem felaketlerinde yangın felaketlerinde bakan arkadaşlarım hep olay yerindeydi. Cumhurbaşkanı olarak ben de oradaydım. Çünkü sen onları kendi başına bırakamazsın. Çünkü görevin bunu gerektiriyor. 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstelendiğimizde Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yöneteceğimizi söylemiştik. Bunlar yetmez dedik, ulaşım, tarım, dış politika üzerinde yükselen bir Türkiye inşa ettik."

"CHP'NİN BAŞINI ÇEKTİĞİ BAZI KESİMLER GAVURLARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDI"

"20 yıllık dönemimize her türlü sınamayla karşılaştık. Bölgemizdeki ülkelerin önemli bir kısmı bu sınamaları geçemedi ve paramparça oldu. Şimdi Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimi görüyorsunuz. Türkiye olarak bu karanlık dönemi devletimizin bütünlüğüne de milletimizin birliğine de halel getirmeden atlattık. Bu dönemde sıkıntılar çektik, bedeller ödedik. Terör çok can yaktı. Ama hamdolsun bölgesinde daha çok büyüyen bir devletimiz var. İstikrar var, güven var. Bu istikarar ve güven Türkiye'yi güçlü ülkeler arasına yerleştirdi."

Şimdi de ekomimize saldırıyorlar. Batılı finans kuruluşları, ekonomil manipülasyonlarla ekonomimize darbe vurmaya kalktı.

Şimdi Gabar'da Bestler Deresi'nde nerede o teröristler. Hepsini gömüyoruz. Benim vatandaşım sokağa çıkamıyordu, artık çıkıyor. Biz bunların inine gireceğiz dediğimde bazıları dalga geçiyordu. CHP'nin başını çektiği bazı kesimler bu gavurların değirmenine su taşıdı. Ama başaramadılar, başaramayacaklar.

"FAİZİ VE ENFLASYONU İNDİRECEĞİZ"

Faizi indireceğiz. Daha da indireceğiz. Enflasyon iniyor daha da inecek. Milletimden bu yolda bizimle beraber yürümelerini istiyorum. Yakında ekonomide bir başarıya imza atacağız. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokamadan bize yediğimiz her lokma zehirdir.

Açılışın ardından  Giresun'da AK Parti İl Dayanışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, toplantının gerçekleştirildiği salonla ilgili AK Parti'li Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'na tepki göstererek, "3500 kişilik salonun bittiği yerde toplantı burada yapılmaz. Geliyoruz burada toplantı yapıyoruz, olmaz. Başka eksikler de giderilirdi gümbür gümbür o salonda toplantıyı yapmamız gerekirdi." ifadelerini kullandı.

"İŞİN HAKKINI VERMEMİZ GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

"3500 kişilik salonun bittiği yerde toplantı burada yapılmaz. Geliyoruz burada toplantı yapıyoruz, olmaz. Başka eksikler de giderilirdi gümbür gümbür o salonda toplantıyı yapmamız gerekirdi. Kongreye geldik, basit bir düğün salonunda yaptık. Artık AK Parti'yi lütfen bizi böyle yerlere sıkıştırmaya kalkmayın.

Bugün bizi bağrına basan Giresunlulara şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bunun rövanşını yeni salonda, şöyle yaz başlarında, büyük salonumuzda yapmamız lazım. İşin hakkını vermemiz gerekiyor. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...