Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 13:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi

Baykar'ın milli ve özgün olarak ürettiği Bayraktar AKINCI TİHA'nın güvenlik güçlerine ilk teslimatı dün düzenlenen törenle yapıldı. Akıncı TİHA'nın 6 Aralık 2019'daki ilk uçuşundan birkaç saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir mesaj yazdığı, o mesajın da AKINCI'nın koduna eklendiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi
AKINCI,TİHA,BAYRAKTAR,SİHA

Türk savunma sanayinin son dönemdeki en önemli hamlelerinden biri olan insansız hava araçlarından Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) artık güvenlik güçlerinin envanterine resmen eklendi. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde sürdürülen AKINCI projesi çerçevesinde Baykar tarafından yerli ve milli olanaklarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın Teslimat ve Mezuniyet Töreni, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Çorlu’daki Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi

İLK TESLİMAT TAMAMLANDI

Yapımına 2017'de başlanan ve ilk uçuşunu 6 Aralık 2019’da gerçekleştiren Bayraktar AKINCI TİHA’nın güvenlik güçlerine ilk teslimatının yapıldığı törende, Bayraktar AKINCI TİHA’yı kumanda edecek ve bakım faaliyetlerini yürütecek 125 kursiyer, Baykar tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak mezun oldu.

Envantere giren ilk Bayraktar AKINCI TİHA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e teslim edildi. Haluk Bayraktar, teslimatın ardından AKINCI’nın maketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören öncesi alanda hazır bekletilen 3 adet Bayraktar AKINCI TİHA’yı imzaladı. İmzanın ardından ise AKINCI’yı milli ve özgün olarak geliştiren Baykar personelleri ile uçakların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERDOĞAN YAZDI, AKINCI'NIN KODUNA EKLENDİ

Savunma sanayinde bir devrim niteliği taşıyan bu olayın ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yazılan bir mesaj, Bayraktar AKINCI TİHA’nın 6 Aralık 2019’daki ilk uçuşundan saatler önce AKINCI Uçuş Kontrol Bilgisayarı’nın içindeki gömülü yazılıma eklenmiş. Bayraktar AKINCI TİHA'ların tüm uçuşlarında bu yazılım ile görev yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi

"TÜRK MİLLETİNİN YETENEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK"

"İstiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye…Türkiye, devlet tecrübesi 2 bin 200 yılı aşan bir ülkedir. Bu vasfımızı, her dönemde en güçlü, en ileri, en etkili siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal altyapıyı kurmuş olmamıza borçluyuz. Devlet yönetimindeki görevlerimiz boyunca, ülkemizi bu tarihi mirasına layık seviyeye getirmenin mücadelesini verdik. İnancımızı ve neslimizi korumanın yolunun, bağımsızlığımıza ve geleceğimize sahip çıkmaktan geçtiğini hiç unutmadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdı, Akıncı TİHA'ya kod olarak eklendi

Maziden atiye kurduğumuz köprü ile Türkiye'yi her alanda dünyanın en ileri ülkeleri arasına yükseltmeye ahdettik. Bilhassa savunma sanayimizi kendi kendimize yeterli hale getirmek için çok çalıştık. Karada, denizde, havada ve inşallah uzayda, dostlarına güven, düşmanlarına korku veren bir Türkiye hedefine odaklandık. Elde ettiğimiz başarıyla, Türk milletinin yüksek teknolojiye dayalı sistemleri üretme ve kullanma yeteneğini tüm dünyaya gösterdik.

BAYRAKTAR serisi silahlı/silahsız insansız hava araçları, işte bu gayretin en başarılı eserlerinden biridir. Gençlerimizin, demokrasiden ekonomiye ve özellikle de teknolojiye kadar her alanda kurduğumuz güçlü altyapı üzerinde 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçireceklerine yürekten inanıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye" diyerek, AKINCI TİHA projesi ile bir üst aşamaya geçen bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...