Tgrt Haber
28 Ekim 2021 12:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı "Siyasi cinayetler işlenebilir" diyen Kılıçdaroğlu'nun ifade vermesini talep etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler işlenebilir” açıklaması sonrası harekete geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı iddialara ilişkin olarak Kılıçdaroğlu’nun ifade vermesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı "Siyasi cinayetler işlenebilir" diyen Kılıçdaroğlu'nun ifade vermesini talep etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan,kemal kılıçdaroğlu,siyasi cinayetler,ifade

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" açıklaması sonrası siyasette yeni bir tartışma gündemi oldu.  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" dedi. Muhalefetten gelen bu açıklamalara, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

ALTUN: TEMEL AMAÇ BİRLİĞİ ZEDELEMEK

Altun, "siyasi cinayet" iddialarını ortaya atanların, ülkede "korku iklimi oluşturmaya çalıştığını" savunarak, iddia sahiplerini ellerindeki belgeleri savcılığa iletmeye davet etti. Altun yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:
"Sorumsuz bir şekilde gündeme getirilmeye başlanan bu yalanlar üzerinden milletimizin devlete olan güveni hedef alınmaktadır. Bu iddiaların temel amacı, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini zedelemek ve toplumsal huzurumuzu bozmaktır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler’ iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştu. Başvuru sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı aracılıyla verdiği dilekçede Kılıçdaroğlu’nun ifadesinin alınmasını istedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İFADE VERMESİNİ TALEP ETTİLER

Kılıçdaroğlu’nun sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler işlenebilir" iddialarına ilişkin olarak ifade vermesini talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...