Tgrt Haber
18 May 2017 13:52

DEAŞ'ın yeni silahları! Ev yapımı uçak...

Musul'da yenilginin eşiğindeki terör örgütü DEAŞ'ın ürettiği uzaktan kumandalı insansız hava aracı ve patlayıcı yüklenebilen küçük araçların fotoğrafları, sosyal medyaya yansıdı.

DEAŞ'ın yeni silahları! Ev yapımı uçak...
DEAŞ,musul

Birleşmiş Milletler (BM), terör örgütü DEAŞ'ın kaybetmek üzere olduğu Musul'dan 200 bini aşkın sivilin daha kaçabileceğini duyurdu. Çarşamba günü açıklama yapan uluslararası örgütün İnsani Koordinatörü Lise Grande, "Askeri operasyonlar yoğunlaştı ve Eski Şehir'e doğru çok yaklaştı. 200 binden fazla insanın kaçmasını bekliyoruz" dedi.

Reuters haber ajansı, sadece Salı günü çatışma bölgesinden yaklaşık 10 bin sivilin kaçmayı başardığını bildiriyor. Çatışmanın ortasında kalan sivillerden yaya olarak güvenli bölgelere gitmeleri isteniyor. Uçaklardan atılan bildirilerde, motosikletler dahil sokaklarda hareket eden her aracın vurulacağı duyuruldu.

Kuşatma altındaki bölgenin çıkışlarına terör örgütü bombalar yerleştiriyor. Söz konusu bilgiyi, Irak ordusu ve görgü tanıkları verdi.
Nehri geçemediler

Terör örgütünün sıkıştığı bölge, 12 kilometrekarenin altında. Dicle Nehri kıyısından kuzeye yaklaşık altı kilometre uzunluğunda, iki kilometre genişliğinde bir alanı kapsıyor. On binlerce sivilin rehin kaldığı yedi mahallenin doğu kenarı, Dicle Nehri'yle çevrili. Yerel kaynaklar, kaçan sivillerin nehri geçmekte büyük zorluk çektiğini aktarıyor. Son günlerde birçok kadın ve çocuk, nehrin karşısına ulaşamadan boğularak can verdi.

17 Ekim'de başlayan büyük operasyonda bugüne kadar evini terk etmek zorunda kalanların sayısı 700 bini buldu. Çatışmalardan kaçan yüz binlerce insanın büyük kısmı çevredeki çadır kentlerde barınıyor, bazıları ise diğer kentlerdeki akrabalarının yanına sığındı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana 8 bin sivil öldü veya yaralandı.

DEAŞ'IN YENİ SİLAHI

Sürekli gerileyen DEAŞ teröristleri, yoğun çatışmalara sahne olan Rufai, 17 Temmuz ve Ureybi mahallelerinde bomba yüklü araçları patlatarak tutunmaya çalışıyor. Yedi mahalledeki teröristlerin sayısı 1000'in altında. Etrafı sarılan örgüt mensuplarının büyük çoğunluğu yabancı, bu yüzden bir ölüm-kalım savaşı veriliyor.

DEAŞ'lıların kendi ürettikleri uzaktan kumandalı insansız hava aracı ve patlayıcı yüklenebilen küçük araçların fotoğrafları, sosyal medyaya yansıdı. İntihar saldırılarında kullanılan uçağın bugüne kadar terör örgütünün ürettiği en büyük insansız hava aracı olduğu belirtiliyor.

Bombalı cep telefonu

Irak ordu birliklerine ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon hava saldırılarıyla destek veriyor. Uluslararası ajansların geçtiği son fotoğraflarda, birçok noktadan gökyüzüne siyah dumanların yükseldiği görülüyor. Reuters ayrıca, teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği eski tip bir cep telefonunun fotoğrafını servis etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...