Tgrt Haber
01 Ocak 2022 14:36

Diyarbakır annelerinin bekleyişi 2022'de de sürüyor

HDP il binası önünde bekleyen Diyarbakır anneleri yeni yılın ilk gününde de evlat nöbeti tuttular. Anne Necibe Çifçi: "Yeni yıla evlat hasretiyle girdik. Allah'ın izniyle evlatlarımıza kavuşacağız" dedi.

Diyarbakır annelerinin bekleyişi 2022'de de sürüyor
Diyarbakır anneleri

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, yeni yılın ilk gününde de eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 852'nci gününde sürüyor.
Dağa kaçırılan oğlu Rojhat için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eyleminde yer alan anne Necibe Çifçi, eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.
“2,5 yıldır burada evlat hasreti çekiyoruz” diyen Rojhat, konuşmasına şöyle devam etti: “Evlatlarımızı onlardan istiyoruz. Yeni yılın ilk günü. Yeni yıla evlat hasretiyle girdik. Allah'ın izniyle evlatlarımıza kavuşacağız. Eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Bir çocuğumuz dağda kalmayana kadar nöbete devam edeceğiz. Evlatlarımız bize kavuşmadan buradan gitmeyeceğiz. Yeni yılda, evladıma, oğluma, ciğerime kavuşmayı diliyorum." Çifçi, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

YILLARDIR KUTLAMIYORUZ 

Oğlu Yusuf'a kavuşma ümidiyle evlat nöbetini sürdüren baba Celil Begdaş, uzun yıllardır yeni yıl ve bayram sevincini yaşayamadıklarını dile getirdi. Evlat hasretiyle perişan olduklarını ifade eden Begdaş, "HDP, oğlumu gasp etti. Oğlum kandırılmadı, gasp edildi" ifadelerini kullandı. Begdaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün 2022 yılının ilk günü. Bizim için zor bir yıl geçti. Bütün çocukları almadan buradan kalkmayacağız. Kararlıyız, buradan kesinlikle ayrılmayacağız. Bunu herkes böyle bilsin. Bütün evlatlara sesleniyorum, gelin. İnşallah 2023'ü birlikte karşılarız. Yeni yılı birlikte kutlarız, bu hasretlik de biter."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...