Tgrt Haber
17 Ocak 2022 10:58

Karadeniz'deki doğalgazda yeni gelişme: Bakan Dönmez müjdeyi verdi

Karadeniz’de devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Dönmez, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Karadeniz'deki doğalgazda yeni gelişme: Bakan Dönmez müjdeyi verdi
karadeniz,doğalgaz,fatih dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Dönmez, Karadeniz'de devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından, doğalgazı karaya taşıyacak olan boruların işleme tesisine geldiğini gösteren video yayınladı.

Bakan Dönmez, paylaşımına şu notu ekledi: Geri sayım devam ediyor…Karadeniz gazını denizden karaya taşıyacak borular Filyos Doğalgaz İşleme Tesisimize gelmeye başladı.

Karadeniz'deki doğalgazda yeni gelişme: Bakan Dönmez müjdeyi verdi

YERLİ RÜZGAR TÜRBİNİ GELİYOR

Yerli rüzgar türbini için geri sayım başladı. Türkiye’nin ilk yerli rüzgar türbini Elektrik Üretim AŞ ve ASELSAN işbirliğinde üretilecek. Türbinler Türkiye’deki ilk rüzgar santrallerinden Alaçatı RES’e kurulacak. Projenin tanıtımı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapılacak. Türkiye’nin bu alandaki ithalatını azaltmak hedefiyle kurum mühendisleri yerli rüzgar türbini için kolları sıvadı. Çok kısa zaman içinde Türkiye’nin rüzgarıyla yerli rüzgar türbinlerinden üretilen elektrik tüm ülkeyi aydınlatacak.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran'da Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yaptığı ve Türkiye'nin Karadeniz'deki toplam gaz keşfinin 540 milyar metreküpe ulaştığı müjdesini vermişti.

DÖRDÜNCÜ SONDAJ GEMİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Kasım'da 3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerdeki arama çalışmalarını sürdüren Türkiye'nin, 7. nesil olarak nitelendirilen üstün teknolojiyle donatılmış yeni sondaj gemisini de filosuna kattığını açıkladı. Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından filoya dahil olan dördüncü sondaj gemisi, 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek ve 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek. Boyu 238 metre, eni 42 metre olan gemi Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek için katkı sağlayacak.

KARADENİZ GAZI'NDA GERİ SAYIM

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Akdeniz ve Karadeniz'de başlattığı petrol ve doğalgaz arama çalışmaları sürüyor. Bakan Dönmez, daha önce yaptığı açıklamada 2022 yılında da yeni bir keşif yapılacağının müjdesini vermişti. Öte yandan Karadeniz gazının 2023'te kullanıma sunulması bekleniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...