Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 15:05 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 15:53

Son dakika! E-Ticaret'te dengeleri değiştirecek: Tekelleşmeye son veren yasa teklifi Melis'ten geçti

Son dakika haberi: Elektronik ticarette tekelleşmeye son veren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! E-Ticaret'te dengeleri değiştirecek: Tekelleşmeye son veren yasa teklifi Melis'ten geçti
E-ticaret,TBMM

Elektronik Ticaret Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Düzenleme, e-Ticarette haksız ticari uygulamaların ve haksız rekabetin önlenmesini amaçlıyor.

Hazırlıkları tamamlanan 15 maddelik Elektronik Ticaret Kanun Teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Komisyon görüşmelerinin ardından teklif, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Son yıllarda tüm dünyada koronavirüs salgınının da etkisiyle, elektronik ticaret rekor seviyelere ulaştı. e-Ticaret pazar yerleri önemli bir satış kanalı haline geldiler. Bu nedenle yeni bir düzenleme yapılması da kaçınılmaz oldu.

SAHTE ÜRÜN SATILAMAYACAK

Genel kurulda kabul edilen düzenlemeye göre, e-Ticarette haksız rekabetin ve tekelleşmenin önüne geçilecek. Bunun için de pazara yeni aktörlerin girişi kolaylaştırılacak. e-Ticaret sektörünün dengeli ve sağlıklı büyümesi sağlanacak. Taklit ve sahte ürünlerin satışı engellenecek.

Elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcılar tarafından satıcılara yapılacak ödemelere ilişkin süreler kısaltılacak. Herhangi bir hizmet verilmeden haksız şekilde satıcılardan ücret alınamayacak. Net işlem hacmi 10 milyar lira üzerinde olan elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcılara da yükümlülükler getirilecek.

Elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıları lisanslandırılacak. Elde ettikleri verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek. "Para yakma" adı altında aşırı reklam verilmesi kontrol altına alınacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...