Tgrt Haber
26 Haziran 2021 11:53

Edirne’ye Balkanlardan alışveriş akını

Normalleşme takvimi çerçevesinde Akdeniz sahillerine Rus turist akını başlarken bir güzel haber de Edirne'den geldi. Türkiye ve Bulgaristan arasında aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler ülkeye girişlerde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf tutulunca, alışveriş turizmi için Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısında da ciddi artış yaşanmaya başladı.

Edirne’ye Balkanlardan alışveriş akını
turist,pandemi,ekonomi,koronavirüs

Türkiye ve Bulgaristan arasında aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler ülkeye girişlerde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf tutulunca, alışveriş turizmi için Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptırıp aşı sertifikasına sahip olan Bulgaristan vatandaşları, Türkiye’ye girişlerinde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf tutuluyor. Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan anlaşmayla birlikte aşı olmayan 18 yaşının altındaki  vatandaşların aşı sertifikası bulunan aile fertleri ile yolculuk yapabiliyor. Bulgaristan’da korona virüs aşılarının ikinci dozunu yaptıran ve aşı sertifikasına sahip olan vatandaşların sayısı arttıkça, Bulgaristan’a komşu olan Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen turist sayısında artış yaşandığı görülüyor.

Edirne’ye Balkanlardan alışveriş akını

HER İHTİYAÇLARINI EDİRNE’DEN KARŞILIYORLAR

Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan vatandaşlarının gözdesi haline gelen yerlerden biri olan Ulus Pazarı’na da gün geçtikçe ilgi artmaya devam ediyor. Cuma günü kurulan Ulus Pazarına gelen Bulgaristan vatandaşları, hemen hemen her ihtiyaçlarını pazar esnafından ve kent merkezinde bulunan esnaftan karşılıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara hizmet veren Ulus Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Pazarı personeli tarafından sıklıkla hoparlörden Bulgarca ve Türkçe pandemi kurallarıyla ilgili uyarı anonsları yapıldı.

Edirne’ye Balkanlardan alışveriş akını

ALIŞVERİŞ TURİZMİ CANLANDI

Ulus Pazarı’nda Cuma günü süren alışveriş yoğunluğu Cumartesi günü de kent merkezinde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesine gelen turistler alışverişe başlıyor. Edirne ekonomisine önemli katkı sağlayan Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş turizmi için Edirne’yi tercih etmeleri bölge esnafını mutlu ediyor.

Edirne’ye Balkanlardan alışveriş akını

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...