Tgrt Haber
30 Mart 2022 18:00 - Güncelleme : 30 Mart 2022 19:42

İstanbul Emniyet müdürü özel ekip kurdu, Suriyelilere kumpas kuran polisleri deşifre etti

İstanbul Esenyurt'ta rutin kontroller sırasında Suriyeli 2 şüphelinin aracına sahte para ve uyuşturucu yerleştirdikleri tespit edilen 6 polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdurların şikayetiyle bizzat ilgilenen İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın özel ekip kurarak 'kirli polisleri' deşifre ettiği ortaya çıktı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul Emniyet müdürü özel ekip kurdu, Suriyelilere kumpas kuran polisleri deşifre etti

İstanbul Esenyurt'ta Suriyeli iki kişiye, kontrol sırasında sahte para ve uyuşturucu ile kumpas kuran polisler yakayı ele verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın, mağdurların şikayeti üzerine özel ekip kurarak üzerine gittiği olayda, 'kirli polis'lerin kumpası ortaya çıkarıldı.  

Esenyurt'ta rutin kontrol sırasında içinde Suriye uyruklu Hamud ve Salman isimli 2 kişinin bulunduğu aracı durduran polis ekipleri, aracı durdurup arama yaptı. Yapılan arama sonucu şahıslardan birinin üzerinde 9 bin dolar ve 34 bin Türk Lirası çıktı.

Ardından Suriyeli 2 kişi, araçta sahte para ve uyuşturucu bulundurdukları iddiasıyla gözaltına alındı. Ancak suçlamaları reddeden Suriyeliler avukatları aracılığıyla savcılığa başvurup polislerden şikayetçi oldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÜZERİNE GİTTİ: KAYITLAR SAHTE...

Olayla bizzat ilgilenen İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatları sonucu olayın aydınlatılması için özel bir ekip kuruldu. Ayrıntılı ve titiz bir soruşturmanın ardından tutulan polis kayıtlarının sahte olduğu, ele geçirilen paranın ise eksik olduğu belirlendi.

Arama yapılan araçta sahte para ya da uyuşturucu bulunmadığı, bahsi geçen sahte para ve uyuşturucuyu aslında polislerin araca yerleştirdiği tespit edildi. Ayrıca polislerin 9 bin dolar ve 34 bin TL'yi kayıtlara3 bin dolar ve 14 bin 770 TL şeklinde geçirerek paranın miktarını da az gösterdikleri öğrenildi.

6 POLİS TUTUKLANDI

Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan polis memurları Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G., Mehmet S., sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...