Tgrt Haber
24 Haziran 2021 22:36

32 ilde FETÖ operasyonu: 18 polis tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Balıkesir merkezli 32 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 61 şüpheliden 18'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

32 ilde FETÖ operasyonu: 18 polis tutuklandı
fetö,,polis,,operasyon,

FETÖ'ye yönelik soruşturmalar yurt genelinde devam ediyor.

Son olarak Balıkesir merkezli 32 ilde örgüte yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlarda 61 şüpheliyi gözaltına aldı.

18 POLİS TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgulanan şüpheliler, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkeme sevk edildi. Örgütle bağlantısı tespit edilen 61 şüpheliden 18'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 43 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulunda öğrenim gördükleri dönemde örgütün mahrem imamlarının ankesörlü sabit ve operasyonel telefon hatları üzerinden irtibat kurdukları ve toplantılar gerçekleştirdikleri tespit edilen 61 polis hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüpheliler 14 Haziran'da 32 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...