Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 17:32

Balıkesir kazasında WhatsApp mesajları ortaya çıktı: Otobüs arızalı

Zonguldak'tan İzmir'e hareket eden ve Balıkesir'de 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazada davanın seyrini değiştirecek yeni gelişmeler ortaya çıktı. Şoförün uyuyakaldığı iddialarının ardından aracın arızalı olduğunu arkadaşlarına bildirdiği WhatsApp konuşmaları ortaya çıktı.

Balıkesir kazasında WhatsApp mesajları ortaya çıktı: Otobüs arızalı
balıkesir,trafik kazası,otobüs,whatsapp,arıza

Zonguldak'tan İzmir'e gitmek için yola çıkan ancak Balıkesir güzergahında meydana gelen kaza sonucu herkesin yüreğini yakan katliam gibi kazada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Bugün son yolculuğuna uğurlanan otobüs şoförü Kerem Başol'un uyuyakaldığı iddialarının ardından olaya ilişkin konuşan ağabeyi, kardeşinin WhatsApp konuşmalarını gösterek aracın arızalı olduğuna dair arkadaşlarına mesaj gönderdiğini iddia etti. Kardeşinin kazadan önceki gün 12 saatlik yoldan geldiğini öne süren ağabey Serkan Çengelcik, "Firma müdürü yanımda kardeşimi arayıp, 'Benim hatırım için gideceksin' dedi" şeklinde konuştu.

Önceki akşam Zonguldak'tan İzmir'e yola çıkan ve dün sabaha karşı Balıkesir'de meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenler toprağa verilirken kazada rahatsızlanan arkadaşının yerine yola çıktığı iddia edilen şoför Kerem Başol, memleketi Kozlu ilçesinde toprağa verildi. Şoför Başol'un 13 yaşındaki kızı ve annesi, bir an olsun bile tabutun başından ayrılmadı. Anne; tabut başında gözyaşı dökerken zaman zaman baygınlık geçirdi. Aziziye Camii'nde kılınan öğlen namazını müteakiben kılınan cenaze namazıyla birlikte Kerem Başol'un cenazesi aile mezarlığına defnedilmek üzere cenaze aracına taşındı.

"UYUYAN BİR KİMSE 40-45 METREDEN FRENE BASAR MI?"

Kerem Başol'un üvey ağabeyi Erkan Çengelcik, kardeşinin uyuduğuna veya viraja hızlı girdiğine dair iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kardeşinin kazadan önce aracın arızalı olduğuna dair mesaj attığını belirten Erkan Çengelcik, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

Balıkesir kazasında WhatsApp mesajları ortaya çıktı: Otobüs arızalı

"Yalan yanlış şeyler konuşuluyor. Yok uyumuş, yok viraja hızlı girmiş. Araba bozukmuş, mesajlar elimde. Benim kardeşim de gitti. Vefat edenler de oldu. Bütün ailelerden gerçekten özür dilerim. Benim kardeşim ama baba ayrı, anne bir; üvey kardeşim benim. Benim yanımda büyüdü, elimde büyüdü. Ben baktım. Arabanın arızalı olduğunu iddia ediyor. Uyuyan bir kimse 40-45 metreden frene basar mı? Uyuyakalıp frene basma şansı yok. Bu mesajı kazadan önce attılar. Çocuk zaten yetim, bir kızı kaldı 13 yaşında"

"MÜDÜR BAŞKA BİR EHLİYET BULACAĞINI SÖYLEDİ"

Kardeşinin olay gününden önce 12 saatlik yoldan geldiğini öne süren Çengelcik, Zonguldak-İzmir seferi için kendisinin yanında kardeşini arayan firma müdürünün 'Benim hatırım için gideceksin' dediğini iddia etti. Kardeşinin başka bir ehliyetle yolculuğa çıktığını anlatan Çengelci, "Kardeşim yoldan gelmişti. Duşunu almış, pantolonunu terziye vermişti. Hatta ben de fırında çalışıyordum, eve geçtim o izinli olduğu için. Firma müdürü benim yanımda kardeşime telefon açtı, başka ehliyet bulacağını söyledi. Kardeşim de çok yorgun olduğunu söyledi. Firma müdürü 'benim hatırım için gideceksin Kerem' dedi." şeklinde konuştu.

"KAZADAN SONRA TELEFON ORTALIKTA YOK"

Ardından kardeşim kendisine danıştığını kaydeden ağabey Çengelci, "Ben de 'Gitme oğlum' dedim. Bana işinin sıkıntıya düşeceğini söyledi. Çocuk mecbur kaldı. Başkasının ehliyetini kullandı. Yola çıktı. Bunu herkes biliyor. Normalde süresi doldu. Dinlenmesi gerekiyordu. Kazadan sonra telefon ortalıkta yok. Telefon çalıyor ama ortalıkta yok. Jandarma bile olay yerinde telefonunu bulamıyor. Biz sonuna kadar şikayetçi olacağız. Balıkesir'de savcı bey, vali bey, polis kamerası eşliğinde hepsinin ifadesini aldılar. Kayda aldılar. Zaten kardeşim bize araçların sık sık arıza yaptığını sürekli söylüyordu." ifadelerini kullandı.

Dört kardeş olduğu öğrenilen Kerem Başol'un yaklaşık 5 yıldır muavinlik ve şehirlerarası otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

Balıkesir kazasında WhatsApp mesajları ortaya çıktı: Otobüs arızalı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...