Tgrt Haber
07 Ağustos 2018 17:08

FETÖ'nün Eren Erdem’e nasıl bilgi sızdırdığı ortaya çıktı

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı’nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle çoğu dairenin eski çalışanı 36 kişi hakkında hazırlanan iddianame dikkat çekici bir detay yer aldı. Eren Erdem’e örgütten bilgi servisi yapıldığı bilgisine yer verildi. Bir şüpheli verdiği ifadede, FETÖ’nün Psikolojik Harp İmamı PR Ali adlı kişinin Erdem’e bilgi sızdırdığı ve AK Parti aleyhine dosyalar hazırlayıp kendisine aracı vasıtasıyla gönderdiğini ifade etti.

FETÖ'nün Eren Erdem’e nasıl bilgi sızdırdığı ortaya çıktı
eren erdem,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle çoğu dairenin eski çalışanı 36 kişi hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı bir detay dikkat çekti.

ÇARPICI DETAY

İddianamede, Fetullahçı örgütün CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem'e bilgi sızdırdığı bilgisi yer aldı. İddianamede şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan Zeki Taşkın, örgüt içerisinde Psikolojik Harp İmamı PR Ali olarak tanınan kişinin Eren Erdem'e AK Parti aleyhine olabilecek, partiyi siyasi yönden zarara uğratabilecek ve gündem olabilecek konularla ilgili dosya hazırlayıp aracılar vasıtasıyla gönderdiğini ileri sürdü.

AK PARTİ ALEYHİNE DOSYA

Zeki Taşkın ifadesinde, Ergenekon süreci ile birlikte 2010-2011 yıllarında örgütten bağını koparttığını, sohbet imamının açık kimliğini bilmediği Faruk isimli kişi olduğunu söyledi. Taşkın, Faruk'un üzerinde Ali isimli İçişleri Bakanlığı'nda çalışan imam bulunduğunu, Ali'nin Trabzonlu, imam hatipli ve siyasal mezunu, sarışın, uzun burunlu, Laz şiveli ve numaralı gözlüklü olduğunu söyledi. Ali'nin PR abi olduğunu, yani örgüt içerisinde olup da Ak Parti aleyhine olabilecek, partiyi siyasi yönden zarara uğratabilecek, gündem oluşturabilecek konular hakkında dosyalar hazırlayıp, muhalefet partisi milletvekillerine aracılar vasıtasıyla ulaştıran kişiler olduğunu belirtti.

"DOSYA HAZIRLAYIP ERDEM'E ULAŞTIRDI"

Şüpheli Zeki Taşkın, Ali isimli şahsın böyle bir dosya hazırlayıp aracılar vasıtasıyla CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e ulaştırdığını kendisinden duyduğunu, ancak dosyanın içeriğini bilmediğini, kendisinden de böyle bir dosya hazırlamasını istediğini ve kendisinin kabul etmediğini söyledi. Bir daha Ali'nin aramadığını, evinde Ali ile 2016 yılının ramazan ayından sonra görüştüğünü, adresini Faruk'tan aldığını söylediğini, Ali'nin de Eagle programında kendisinde ekli olduğunu ifade etti.

ÖRGÜTE YARDIMDAN 22 YIL

Bilindiği gibi, CHP İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün proje gazetesi KARŞI'da genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemde FETÖ'ye yardım, gizli tanığı ifşa ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçları kapsamında toplam 22 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.

Ayrıca Erdem katıldığı programda, "FETÖ'den belge almakla yargılanıyorum ama MİT tutanaklarını bana Bülent Tezcan verdi" demişti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca jet hızıyla soruşturma başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...