Tgrt Haber
26 Kasım 2021 11:06

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Altay Tankı'nın 'yerli motoru BATU teste girdi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığının bütçesi için yaptığı sunumda önemli açıklamalarda bulundu. 2022 yılında zırhlı araçların ilk kez yerli motorla tesliminin gerçekleştirileceğini açıklayan Oktay, 1500 beygirlik yerli motor BATU'nun ateşlemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini ve testlerinin başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Altay Tankı'nın 'yerli motoru BATU teste girdi
Son dakika,Fuat Oktay,Cumhurbaşkanı,Restorasyon,BATU,Hisar,Yerli

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler sonrası Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığının bütçesi üzerinden sunuma başladı.

Oktay yaptığı sunumda, 2022 yılında; "Topkapı Sarayı’nın bazı bölümleri, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayının restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

2022 yılında zırhlı araçların ilk kez yerli motorla tesliminin gerçekleştirileceğini belirten Oktay, “2022’de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak, SUNGUR portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA harp torpidosu, MAM-T ve ATMACA teslimatlarına başlanacak. 1500 beygirlik ilk motorumuz BATU'nun ateşlemesi başarıyla gerçekleştirilmiş ve testlerine başlanmıştır." dedi.

HİSAR-O+ HAVA SAVUNMA FÜZESİ

HİSAR-O füzesi, daha da geliştirilmiş ‘HİSAR-O+’ olarak revize edilmişti. Bu geliştirme faaliyetlerinin ardından Orta İrtifa HSFS’de kullanılacak görüntüleyici kızılötesi arayıcı (IIR) başlığa sahip füzenin menzili, 25 kilometreye çıkarıldı. HİSAR-O+ ile sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında; sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin önlenmesi amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Altay Tankı'nın 'yerli motoru BATU teste girdi

Roketsan tarafından geliştirilen HİSAR-O+, dağıtık mimarisi sayesinde esnek konuşlanma avantajına sahip olup, Atış Kontrol Merkezi, FFS, Orta İrtifa Füzesi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro-Optik Sistem, Erken İhbar Merkezleri Arayüzü Link-16 Sistemi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.

BATU GÜÇ GRUBU ÖZELLİKLERİ

BATU güç grubu 12 silindirli, V tipi, turbo dizel, su soğutmalı ve 1100 kW güç değerine sahip. En az 4600 Nm tork üretecek. Güç grubu kapsamında motorun yanı sıra soğutma paketi, hava filtrasyon sistemi, egzoz ve dümenleme, frenleme fonksiyonuna sahip bir transmisyon bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Altay Tankı'nın 'yerli motoru BATU teste girdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...