Tgrt Haber
23 Ekim 2015 09:10

Hakkari'deki bombalı saldırı hastane hizmetlerini 'vurdu'

Şemdinli'de terör örgütü PKK tarafından ilçe merkezinde patlatılan bomba yüklü aracın ciddi hasara neden olduğu hastanede hizmet verilemiyor.

Hakkari'deki bombalı saldırı hastane hizmetlerini 'vurdu'
hastane,hakkari,şemdinli,

Şemdinli ilçesinde teröristlerce patlatılan bomba yüklü araç, çok sayıda ev, iş yeri ve kamu kurumunda hasara neden oldu.
Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Devlet Hastanesinin bulunduğu Serment Caddesi'nde dün gece terör örgütü PKK tarafından infilak ettirilen patlayıcı yüklü araç, tahribata yol açtı.
Her gün yüzlerce vatandaşın tedavi için geldiği İlçe Devlet Hastanesinde, patlamanın şiddetiyle yaşanan hasar, hizmetleri aksattı.
Üç katlı hastanenin doğum, acil, yeni doğan, hemodiyaliz servisi, ameliyathane ve lojmanları zarar gördü, sağlık hizmeti verilemedi.
Olayda özellikle doktor ve sağlık personelinin kaldığı lojmanda ciddi hasar meydana geldi, hastaların mağdur edilmemesi için sağlık çalışanları yoğun çaba sarf etti.
Tedavi için Devlet Hastanesine başvuran hastalar ilçedeki diğer sağlık kuruluşlarına, diyalize girenler ise Yüksekova Devlet Hastanesine yönlendirildi.

160 iş yeri hasar gördü, 20'si kullanılamaz hale geldi
İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, AA muhabirine, bomba yüklü aracın infilak etmesinin ilçede çok büyük tahribatlara neden olduğunu söyledi.

Patlama sonucu çok sayıda esnafın zarar gördüğünü kaydeden Tekin, şöyle dedi:

"Yaptığımız tespit ve araştırmalara göre Serment Caddesi'nde 59 iş yerinin hasar gördüğü, bunlardan 11'inin ağır hasarlı, kullanılamaz halde olduğunu tespit ettik. Cumhuriyet Caddesi'nde ise 101 iş yerinin camları kırıldığı, 9 iş yeri kullanılamaz durumda. Ayrıca mahallelerde evlerin, araçların, kamu kurum ve kuruluşlarının zarar gördüğünü biliyoruz."

Olayda cam kırıklarıyla yaralanan vatandaşların bulunduğunu belirten Tekin, "Bu vatandaşlarımızın hastanenin de ağır hasarlı olmasından dolayı hastaneye gidemediği ve evlerinde yaralarını sardığı bilgisine ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

 

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, saldırıyla ilgili, "Bu tür eylemlerle vatandaşlarımızı tedirgin etmek istiyorlar. Bütün amaçları seçimin sonuçlarına dönüktür" dedi.

"Saldırı halka yönelik gerçekleştirilmiştir"

AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül de saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.

"Bu saldırı tamamen Şemdinli halkına yönelik gerçekleştirilmiştir. Kamu hizmetlerine yöneliktir" diyen Algül, şunları söyledi:

"Sözde demokrasiden, insan haklarından bahseden ve bölge halkı için mücadele ettiğini iddia eden bir yapının söz konusu eylemi sivil insanlara zarar vermeyi amaçlamıştır. Okulları yakan ve köprüleri yıkanlar şimdi de ilçe merkezinde bombalı araç patlatmıştır. Büyük bir facia yaşanabilirdi. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle esnafın iş yerini erken kapatması ve vatandaşların evlerine erken çekilmesi yüzünden can kaybı yaşanmamıştır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...