Tgrt Haber
21 Ocak 2022 16:01

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan doktor Ertan İskender ilk kez TGRT Haber'de konuştu

Hastasının saldırısına uğrayan ve yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle mesleğinden istifa eden doktor Ertan İskender, saldırganın hapis cezası almasından sonra ilk kez TGRT Haber’de konuştu.

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan doktor  Ertan İskender ilk kez TGRT Haber'de konuştu
Ertan İskender,Sağlık çalışanlarına saldırı,Ömür Erez

Türkiye günlerce onu konuştu. Ankara'da asistan doktor Ertan İskender, hastası Bayram Nargüner’in bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda elinden ve belinden yaralandı. Olayın ardından psikolojik sorunlar yaşayan İskender, doktorluk mesleğinden istifa etti. Bugün yargılama sonucunda saldırgan Nargüner'e, 16 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ertan İskender, kararın ardından ilk kez TGRT Haber muhabiri Merve Şahin Poyraz'a konuştu. 

KARARDAN MEMNUNUM 

Saldırganın ikinci duruşmada ceza almasına şaşırdığını belirten İskender, “Bu kadar kısa sürede bir kararın çıkmasını beklemiyordum. Doğrusu yapıldı. Ancak caydırıcı cezalar bir yere kadar. Bu cezanın verilmesi benim meslek hayalimden vazgeçmemi ya da Ömür Erez’i kaybetmemizi engelleyebildi mi? Aynı hastanede daha sonra iki ya da üç olay daha oldu, onları engelleyebildi mi? En çok üzerinde düşünülmesi gereken nokta bu. Uzun bir süre hapis cezası verildi ama bunlara engel olmadı. Genç meslektaşlarımın ülkeyi terk etmelerine engel olmadı. Sadece ceza anlamında değil bu tür şiddet olaylarının tedbir alınarak durdurulması gerekiyor” dedi. 

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan doktor  Ertan İskender ilk kez TGRT Haber'de konuştu

ÇALIŞMAYA BAŞLADIM

Görevinden istifa eden İskender, bu olayda en kısa sürede ceza verilmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi. Psikolojik olarak kendini toparladığını belirten İskender, elinin düzeldiğini ancak elinde ve bel kısmında bir miktar uyuşmanın kaldığını belirterek “Önüme bakmaya çalışıyorum. Bu olayın tedbir alınmasına bir vesile olsun isterdim” ifadelerini kullandı. Çalışmaya başladığını belirten İskender, “Hastayı potansiyel bir tehlike olarak görürseniz sağlıklı bir karar vermezsiniz. Bu yüzden istifa ettim. Hasta görmeyecek şekilde çalışmaya başladım. Hiç kimse bu şartlarda çalışacak kadar değersiz değil” ifadesini kullandı. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...