Tgrt Haber
06 Kasım 2021 08:39

İyi Partili Lütfü Türkkan özür diledi

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de şehit yakını olduğunu söylediği bir kişiye müdahalesi ve küfrü nedeniyle aldığı eleştirilerin ardından özür diledi. Türkkan, kendisine yakışmayan ifadeler kullandığını belirtti.

İyi Partili Lütfü Türkkan özür diledi
lütfü türkkan,bingöl,şehit

İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında bir şehit abisi ‘HDP ile ittifak tepkisine’ küfür ederek cevap vermişti. Türkkan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yaşanan olayı “talihsizlik” olarak niteledi ve kendisine yakışmayan ifadeler kullandığını kabul ederek özür diledi.

Lütfü Türkkan, "Milletimize arzımdır…" başlığıyla sosyal medya hesabından video yayınladı. Bingöl’de şehit yakını olduğunu öne süren bir kişiyle, yaşadığı küfürlü olaya açıklık getiren Türkkan "ciddi küfürlere maruz kaldım" dedi.

Türkkan, gergin ortam nedeniyle doğru olmayan ifadeler kullandığını belirtti. "Milletimizden özür diliyorum" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kaçak villasını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabirini korumalarına dövdüren İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, yeni bir skandala imza attı. Türkkan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Bingöl’de kendisine tepki gösteren şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfretti. Akşener’in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını Gümren, İyi Parti’nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu belirterek tepki gösterdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı söz konusu kişinin yanına giden Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye ağır sözlerle küfretti. Türkkan büyük tepki topladı. Kameraların o anı saniye saniye görüntülemesine rağmen İyi Partili vekil “küfretmedim” diyerek inkâr etti.

TEKME DE ATTI

Olayın ardından yaşananları anlatan Tahir Gümren, “Bana hakaret, küfürler eden o şahıs alttan da tekme vurdu. Ayakkabıyla bana vurdu hâlen yarası var. Bunların fotoğrafını çektim, hepsi rapordadır” dedi.

SKANDALA TEPKİ YAĞDI

İyi Partili Türkkan’a her kesimden yoğun tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir" ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da, "Müfteri bir provokatör olduğunuz net bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan da bu küfrün sadece şehit ailesine değil bütün Bingöl'e yönelik olduğunu belirterek, Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...