Tgrt Haber
27 Ağustos 2022 15:14 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 15:19

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihleri ve Şartları Nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişiler personel alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının akabinde Sağlık Bakanlığı’na 85 bin yardımcı personel alınacağını müjdeledi. Başvuru yapmak isteyenler "Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri ve şartları nedir? Kadro dağılımı belli oldu mu?" sorularının cevabını arıyor. İşte detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihleri ve Şartları Nedir?
Sağlık Bakanlığı,Fahrettin Koca,personel alımı

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından "Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri ve şartları nedir? Kadro dağılımı belli oldu mu?" soruları gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı personel alımının ne zaman yapılacağı merak edilirken, konuya dair ilk açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımın ile ilgili tüm merak edilenler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerimizin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosunu açtık" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için başvuru tarihleri açıklanmadı. Eylül ayında Bakanlık'tan duyuru yapılması bekleniyor. Böylelikle kadro dağılımı da belli olacak. Geçen yıl 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alım ilanı aralık ayında yayımlanmıştı.

BAKAN KOCA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama bekleyen binlerce sağlık çalışanına müjdeli haberi twitter hesabı üzerinden verdi. Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde, "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın."

20 BİN ATAMA KARARI ÇIKMIŞTI

Sağlık Bakanlığı'na 20 bin personel alımı yapılacağı Mart ayında duyurulmuştu. Resmi Gazete'de yer alan kararla 5 bin 175'i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile çeşitli kadrolara 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...