Tgrt Haber
26 Aralık 2017 13:20

Savcılık Tuzla'daki olayla ilgili soruşturma başlattı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla'da dün akşam saatlerinde 4 mahalleyi etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan kimyasal koku ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Savcılık Tuzla'daki olayla ilgili soruşturma başlattı
tuzla,savcılık

Tuzla'da dün bazı mahalleleri etkileyen ve çok  sayıda kişinin hastanelere başvurmasına yol açan kimyasal kokuya ilişkin, Anadolu  Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Başsavcılığın soruşturmayı, Türk Ceza Kanunu'nun 181. ve 86.  maddelerindeki, "çevrenin kasten kirletilmesi" ve "kasten yaralama" suçlarından  başlattığı öğrenildi. Öte yandan, Şifa Mahallesi Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi üzerinde  özel bir vidanjör tarafından kanalizasyon sistemine bırakılan kimyasal atıktan  kaynaklandığı üzerinde durulan kimyasal kokuya ilişkin, polis ekiplerinin kamera  kayıtlarını incelemeye aldığı belirtildi.  Bu arada, kokudan etkilenen ve hastanelere başvuran 97 kişiden  62'sinin bu sabah taburcu edildiği, 35 kişinin ise tedbir amacıyla hastanelerde  tutulduğu kaydedildi.

Tuzla'da kokunun yayıldığı alan havadan fotoğraflandı
 Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında, hastanede tutulan  bazı kişilerin bilgisine başvurulduğu ve olayla ilgili yürütülen soruşturmanın  devam ettiği belirtildi. Tuzla'da dün akşam saatlerinde bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku  şikayetleri üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada,  incelemeler sonucu söz konusu kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj  edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı duyurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...