Tgrt Haber
21 Haziran 2021 18:16

Sezgin Baran Korkmaz hakkında geçici tutuklama kararı

Avusturya Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz hakkında iade sürecinin belirsiz olduğunu belirterek geçici tutuklama kararı verdi.

Sezgin Baran Korkmaz hakkında geçici tutuklama kararı
avusturya,,sezgin baran korkmaz,

Türkiye ve ABD tarafından aranan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da 19 Haziran'da yakalanmıştı. Hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunan Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına çıktığı İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirledi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

TÜRKİYE İADE TALEBİNİ BAŞLATMIŞTI

TRT Haber’de yer alan habere göre Avusturya Mahkemesi Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluk sürecine ilişkin karar vermek için toplandı. Cumartesi günü gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz hakkında geçici tutuklama kararı verildi.  Korkmaz’ın iade sürecine ilişkin kararın ise tutukluluk halinde karar verileceği belirtildi. İade içeriğine ilişkin karar vermeyen mahkeme Korkmaz’ın ABD’nin talebine yönelik bir beyanda ve de hukuki itirazda bulunmadığı belirtildi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada iade sürecinin ne zaman kararının verileceğinin belli olmadığı söylendi. Türkiye iade sürecine ilişkin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından başlatıldığı açıklanmıştı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...