Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 10:30 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 10:39

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! Siyasi isimlerden 15 Temmuz mesajları...

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 6. Yıldönümünde siyasi isimler, verilen mücadeleyi unutmamak ve unutturmamak için sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarla milli iradenin gücünü kutladı. İşte siyasilerin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları…

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TGRT Haber
Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! Siyasi isimlerden 15 Temmuz mesajları...
15 temmuz,mesaj

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının hain planlarını hayata geçirmek için adım attığı 15 Temmuz 2016’da milletin iradesi, silahların, tank ve tüfeklerin, askeri uçakların önüne geçerek mücadele ve kararlılıkla darbe girişimini geri püskürtmeyi başardı. Üzerinden 6 yıl geçen vatandaş direnişinin ardından tarihe kanla, gururla, umutla yazılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde, siyasi isimler de birlik ve beraberliğin önemini anlatan mesajlarıyla hem milli iradeyi hem de gazi ve şehitleri andı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

"Çanakkale’de ne yaptıysak, Şehitler Köprüsü’nde onu yaptık. Sakarya’da ne yaptıysak, Gölbaşı’nda, Kızılay’da, Kahramankazan’da, Külliye’de, Hasdal’da, Ankara İl Emniyet’te, onu yaptık. Telgrafçı Manastırlı Hamdi ne yaptıysa, Türksat mühendisleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı onu yaptı. Şerife Bacılar, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar ne yaptıysa ev hanımı Ayşe Aykaç, Özel Harekat Polisleri Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit , Gülşah Güler, Zeynep Sağır, Sevda Güngör, onu yaptılar. 57.Tümen’deki aslanlar ne yaptıysa asker Ömer Halisdemir, işçi İhsan Yıldız, memur Köksal Karmir, polis Münir Alkan, esnaf Timur Aktemur, matbaacı Fazıl Gürs, mobilyacı Murat İnci ve daha niceleri, onu yaptılar.

Atalarımız, büyüklerimiz ne yaptıysa biz onu yaptık. Biz vatanımızı savunduk, ülkemizi kurtardık.

15 Temmuz; tıpkı yüz yıl önce Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda geçit vermediğimiz ataları gibi, 21. yüzyılda bu ülkeyi teslim almak ve zulmü hakim kılmak isteyenlerin, içimizdeki hainlerle birlikte düzenlediği “Türkiye’yi teslim alma ve ilelebet köleleştirme” girişimidir. Türk insanı o gece 251 Şehidiyle ve şehadete aday binlerce insanıyla, gazileriyle bu girişime engel olmuştur.

100 yıl önceki hain saldırıda millete önderlik eden, dünyaya itiraz eden bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları vardı; hamd olsun, 15 Temmuz’da da Cenab-ı Hak bu cesur ve ferasetli millete dirayetli bir lider ve kahramanlar nasip etmiştir.

Ülkemiz bugün, 15 Temmuz’un tahribatını gidermiştir. Kamu düzeni açısından 15 Temmuz ihanetinin ve FETÖ’nün yol açtığı hiç bir eksiklik ve devlet hizmetlerinde hiçbir aksama veya noksanlık, bugün için sözkonusu değildir. Buna karşılık, o geceki ve öncesindeki ihanetin izleri, çıkardığımız dersler, kaybettiklerimizin acısı ise her zaman taze kalacak, unutulmayacak ve unutturulmayacaktır.

Biz biliyoruz ki bu girişimlerin sonu gelmeyecektir. Türkiye’yi içerden fethetme gayretleri hep sürecek, demokrasimiz her zaman böyle ihanetlere ve taarruzlara maruz kalacaktır. Ancak yine biliyoruz ki Aziz Milletimiz, yüz yıl önce olduğu gibi, binlerce yıllık tarihinde olduğu gibi gelecekte de vatanını, bayrağını, özgürlüğünü ve iradesini koruyacak, demokrasisine sahip çıkacaktır.

Bu vesileyle 15 Temmuz’un tüm Şehitlerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Cenab-ı Allah bizi Milletimize, ülkenin, Milletin geleceği için feda-i can edenlere, gaza ehli Gazilerimize onların emanetlerine mahcup etmesin."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1547832296417374208

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ

“15 Temmuz darbe teşebbüsü; birçok ülkenin ve karanlık gücün desteği ile FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerinin gerçekleştirdiği büyük bir ihanettir. 15 Temmuz ihanetini, bu ihaneti yapan hainleri ve onlara destek verenleri asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde verdiği mücadele ile Türk halkı, hem darbeyi engelledi, hem darbeye teşebbüs eden FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerini hem de onlara destek veren ülkeleri ve karanlık güçleri yendi. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı mücadele ederken şehadet şerbetini içen şehitlerimizi saygı, rahmet ve dua ile gazilerimizi ise saygıyla anıyor, sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum.”

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1547823778461208577

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ

"15 Temmuz’da aziz milletimiz hain darbecilere karşı durarak büyük bir kahramanlık destanı yazdı. “Önce Vatan” diyerek ülkesi için canını siper eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

https://twitter.com/mehmedmus/status/1547807241427857408

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

“15 Temmuz milletin, millî iradenin, hürriyet aşkıyla meydanlara inenlerin zaferidir. Birliğimize, kardeşliğimize ve cumhuriyetimize karşı girişilen bu hainliği unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

https://twitter.com/MehmetNuriErsoy/status/1547824405295685633

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER

“Milletimize ve demokrasimizin teminatı olan Gazi Meclisimize kasteden hain odaklara karşı canını hiçe sayarak destansı bir mücadele veren kahramanlarımızı bu aziz millet asla unutmayacaktır.”

TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞCİ

“15 Temmuz, milletin zaferidir. Aziz milletimiz, bu karanlık gecedeki şanlı direnişiyle ülkemizin aydınlık geleceğini kurtarmıştır. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1547641816194772993

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU

“6 yıl önce bugün milletin iradesi darbeci zihniyeti karanlığa gömdü, demokrasinin zaferini bizlere armağan etti. Vatanı, bağımsızlığı ve istikbali için canını siper eden aziz şehitlerimize rahmetle, gazilerimize minnetle…”

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1547687395499225088

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK

“Milletimizin istiklalini ve istikbalini vesayet altına almak isteyenlere karşı, iradesini çiğnetmeyenlerin destanıdır 15 Temmuz. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi ve kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum.”

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1547645098824912896

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM

Göğsünü tanklara siper eden, Darbeye set çeken, Esarete DUR diyen, 15Temmuz’un kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyorum.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1547836744296325125

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Milletin destanı 15Temmuz! Türkiye Geçilmez! Aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize minnetle…

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1547841882889207809

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP

"Tarihi boyunca bağımsızlığına leke sürdürmeyen, şanlı bayrağımızı yere düşürmeyen, vatanına, canı pahasına sahip çıkan Aziz Milletimizin yaktığı demokrasi meşalesi geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek, bu destan nesilden nesile anlatılacaktır. İman aydınlığının zulmün karanlığına galip çıktığı o gece, şehadete yükselen bütün vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyor, 251 şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum."

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1547833413826011136

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

“’Şerefimizle öleceğiz’ diyen bir millete kim diz çöktürebilir ki? 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletin iradesiyle bu hayâsız akını durduran aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.”

https://twitter.com/fuatoktay/status/1547673672768319489

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN

“15 Temmuz gecesi, tarihimizin en karanlık gecelerinden birine dönüşmekteyken milletimiz bu hain darbe girişimini başarısızlığa uğratarak bir destan yazmıştır. O gece milli iradeye canı pahasına sahip çıkan halkımızın kahramanlığına ve FETÖ'cü hainlerin ve destekçilerinin karanlık yüzüne tüm dünya tanık olmuştur. 15 Temmuz Destanı'nın yıl dönümünde şehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyorum.”

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

“15 Temmuz, milletimizin kanlı bir darbe girişimine ve milli iradeyi gaspetme teşebbüsüne karşı topkeyun ve destansı direnişinin yıldönümüdür. Aziz milletimiz, terörist işgal teşebbüsüne direnmiş ve o hain girişimi bertaraf etmiştir!

Darbelerden çok çekmiş ve bedeller ödemiş olan Yüce Milletimiz, tarihimizin en hain terör örgütü FETÖ’ye karşı dimdik durmuştur. Dünya demokrasi tarihinde ender rastlanacak bir duruş sergileyen milletimiz, demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmıştır.”

https://twitter.com/omerrcelik/status/1547823152977154050

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ BİNALİ YILDIRIM

"Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımadık, tanımayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz’da tankların önüne çıkarak; bayrak, millet, vatan için mücadele eden bu uğurda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

https://twitter.com/BY/status/1547831230669803522

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...