Tgrt Haber
01 Aralık 2021 18:48

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomik büyüme mesajı! "G-20 arasında birinci sıradayız"

Son dakika:Türkiye ekonomisinin 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu büyüme oranıyla G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. Millî gelirimiz de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 arttı." dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomik büyüme mesajı! "G-20 arasında birinci sıradayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan,ekonomi,büyüme mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından ekonomi verilerine ilişkin paylaşımda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Aziz kardeşlerim…. Türkiye’nin 2021’in üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 7,4 olarak açıklandı. Bu büyüme oranıyla G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. Millî gelirimiz de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 arttı."

"TÜRKİYE, HEDEFLERİNE KARARLILIKLA İLERLEMEKTEDİR"

Türkiye'nin 2021 yılı içerisinde kaydettiği büyümenin önemli bölümünün ihracat kaynaklı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Yıllık 216 milyar doları bulan ihracatının ithalatını karşılama oranı yüzde 83’ü geride bırakan Türkiye, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir." dedi.

"ÜRETİMİ İKİ KATINA ÇIKARABİLECEK ALTYAPIYA SAHİBİZ"

Ülke ekonomisinin yapısal olarak da büyüdüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin ihracatı sadece rakam olarak büyümüyor, yapısal olarak da yüzde 95’i imalat sanayi ürünlerinden oluşan güçlü bir konuma yükseliyor. Öyle ki, üretimimizi bir yılda neredeyse iki katına çıkartabilecek sağlamlıkta ve esneklikte bir altyapıya sahibiz."

"ÇİFT HANELİ BÜYÜMEYLE KATACAĞIZ"

81 ilin tamamına yayılan organize sanayi bölgeleri, fabrika ve tesislerle çalışmalar ve üretim yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, "İnşallah 2021 yılını çift haneli büyümeyle kapatacak bir yere doğru gidiyoruz." vurgusu yaptı.

"KAPASİTE BÜYÜTME YARIŞINDAYIZ"

Tüm sektörlerde yeni yatırım ve istihdamlarla kesintisiz kapasite büyütme yarışında olunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda tüm sektörlerde yeni yatırımlarla, yeni istihdamlarla kesintisiz bir kapasite büyütme yarışındayız. Ülkemizi, hemen kaçıp gidecek sıcak paranın cenneti haline dönüştürmek yerine kalıcı kazanımlarla sonuçlanacak yatırımlara kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz."

"BÜYÜYECEĞİZ, DAHA ÇOK BÜYÜYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaşımının devamın şu ifadelere yer verdi:

"Ne yaptığımızı, nasıl yapacağımızı biliyoruz. Hangi risklerle karşılaşacağımızı, hangi sonuçlar elde edeceğimizi biliyoruz. Türkiye’yi nasıl güçlü bir kalkınma altyapısına, güçlü bir demokrasiye kavuşturmuşsak, üretime ve istihdama dayalı güçlü bir ekonomiye de kavuşturacağız.

Hep birlikte; Çalışacağız, daha çok çalışacağız… Üreteceğiz, daha çok üreteceğiz… Güçleneceğiz, daha çok güçleneceğiz... Büyüyeceğiz, daha çok büyüyeceğiz…"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...