Tgrt Haber
25 Ocak 2022 22:05

Son dakika! İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar başladı

Son dakika haberi: İstanbul'da hafta sonu başlayan ve Pazartesi akşam şiddetlenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar durdurulmuştu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Havalimanı’ndaki pistlerden birinin hava trafiğine açılacağını duyurmasının ardından ilk uçak saat 12.30’da hava limanına iniş yapmıştı. Akşam saatlerinde ise THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nda inişlerden sonra kalkışların da başladığını bildirdi.

Son dakika! İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar başladı
istanbul havalimanı,türk hava yoları,ilker aycı

Yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşların tamamen durduğu İstanbul Havalimanı'ndan saat 12.30'da ilk iniş gerçekleştirilmişti. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşlarının kademeli olarak başladığını bildirdi.

UÇUŞLAR KADEMELİ OLARAK BAŞLADI

İstanbul Havalimanı’nda karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Aycı şunları dile getirdi: 

İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları başladı. Havalimanı’nda bir pist açık .Özellikle geniş gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonu burada sağlayabilmek için özellikle park yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda 1 pistimiz açık ve onun başında de-icing yapıyoruz. Uçakları tek tek çıkarttık, uçurmaya başladık.

Şu an New York uçağı indi ve New York uçağı kalktı. TK 01 yolladık. Arkasından Miami, Huoston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar sırayla geliyor ve gidiyor. Sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizleyeceğiz ve açacağız.

Son dakika! İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar başladı

UYKUSUZ ÇALIŞAN EKİPLERİMİZ VAR

Gazetecilere yaptığı açıklamada kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Aycı şöyle konuştu:

Önce uçağın altını temizliyoruz. Sonra pushbacklerle uçakları çekiyoruz. Sonra tamamen kepçeler girip çekiyorlar sonra o alana uçağı çekip operasyona hazır hale getiriyoruz. Yine THY Teknik teknisyenlerimiz tarafından motorların önündeki karlar ve buzlanmalar temizleniyor. Sabahleyin solüsyonlar da dökülecek. Ve o dökülen solüsyonlarla buzlanmamın önüne geçmiş olacağız. Zira çok hızlı buzlanma görüyorsunuz. Aşırı soğuktan dolayı. Açılan yerlerde hızlı buzlanmaları engellemek için solüsyonlar da var.

Hem İGA, 36 saattir, 72 saattir uykusuz çalışan ekiplerimiz evlerine dahi gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimiz teknisyenlerimiz, makinistlerimiz oralardan buraya getirilip götürüyorlar. Bir kısmı havalimanında bir kısmı orada dinlendiriliyor. Rotasyonlu bir şekilde çalışıyoruz. Rotasyon yapamayan uykusuz çalışan ekiplerimiz var.

Son dakika! İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar başladı
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...