Tgrt Haber
07 Eylül 2023 10:04 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 10:44

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın finans sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin sözde finans sorumlusu Rojna kod adlı Zülfiye Binbir, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. Örgütün para trafiğini yöneten teröristin yeşil kategoride arandığı ve bir kaymakam adayı ile bir askerin kaçırılması talimatını verdiği öğrenildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın finans sorumlusu etkisiz hale getirildi
pkk,mit,terörist

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Rumeylan kentine düzenlediği operasyonla terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe indirdi. Örgütün para trafiğini yöneten sözde finans sorumlusu Rojna kod adlı Zülfiye Binbir, MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MİT'in yaptığı çalışmalarda terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’de elde ettiği maddi imkanlarla bölgede yeni unsurlar devşirerek, sahadaki zeminini sağlamlaştırmaya ağırlık verdiği belirlendi. PKK/YPG’nin planını sekteye uğratmak için harekete geçen MİT, Suriye Kamışlı’da bulunan örgütün sözde finans sorumlusu Zülfiye Binbir’i hedef olarak belirledi.

YEŞİL KATEGORİDE ARANIYORDU

Teröristin temas ve faaliyetlerini an be an takip eden MİT, sahadan elde ettiği istihbarat ve veriler ışığında operasyon kararı aldı. MİT, terör arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan terörist Zülfiye Binbir’i düzenlediği başarılı operasyonla etkisiz hale getirdi.

SAYISIZ TERÖR EYLEMİNE KATILDI

Türkiye’de uzun yıllar faaliyet gösteren ve sayısız eylemde yer alan Zülfiye Binbir'in 2011 yılında Muş Valiliği'nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini ifa eden er Aykut Çelik’in kaçırılması eylemlerini organize etmesi ile Türkiye’deki diğer eylemleri nedeniyle MİT tarafından uzun süredir takip altında olduğu bildirildi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın finans sorumlusu etkisiz hale getirildi

ÖRGÜTTE ÖZEL EĞİTİMLER ALDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Rojna kod Zülfiye Binbir, 1993 yılında PKK kırsal kadrolarına katıldı. Amed ve Garzan eyaletlerinde görev yaptıktan sonra 1997 yılında Irak alanına geçerek 2004 yılına kadar bu alanda terörist faaliyetlerine devam etti. 

2012 yılında Irak/Hınere'deki Zeynep Kınacı Akademisi’nde ideolojik eğitim alan Zülfiye Binbir, eğitimi tamamlaması akabinde Suriye bölgesine görevlendirildi. Suriye’de bulunduğu süreçte örgüte yeni katılanların eğitiminden sorumlu olarak faaliyet gösterdikten sonra 2018 yılında Suriye/Kobani sözde Asayiş Komutanı olarak görevlendirildi.

2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı sırasında, örgüt tarafından kurulan koordinasyon merkezinde YPJ temsilcisi olarak görev aldı.

Zülfiye Binbir 2021 yılından itibaren ise Kamışlı’da örgütün maliye/ekonomi sorumluları arasında yer almaktaydı. Güvenlik kaynakları PKK/YPG’nin ekonomi sorumluları arasında yer alan Zülfiye Binbir'in etkisiz hale getirilmesinin örgütün bu alandaki faaliyetlerini sekteye uğratacağını belirtti. 

Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...