Tgrt Haber
01 Ekim 2021 09:55

Son dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Son dakika: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Son dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti
Oğuzhan Asıltürk,saadet partisi

Son dakika: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Asiltürk 13 Eylül'de eşi ile birlikte zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

BAKAN KOCA'DAN ÖLÜM NEDENİ AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahretin Koca Asiltürk'ün evfatine ilişkin bir açıklama yaptı. Koca, "Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımlarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz" dedi. 

Asiltürk’ün aşı olup olmadığı sorulan Bakan Koca, “Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanatindeyim” dedi.

86 yaşındaki Asiltürk'ün vefatı sonrası siyasi partilerden taziye mesajı yayımlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı nedeniyle, taziye mesajı yayımladı. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk için başsağlığı mesajı paylaştı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını teessürle öğrendim. Kıymetli büyüğümüze Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

KARAMOLLAOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk için başsağlığı mesajı paylaştı. Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş'ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk'e Cenabıallah'tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun."

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında "Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beka alemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN İLK MESAJ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Asiltürk'ün vefatı sonrası sosyal medya hesabından, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı nedeniyle, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla aradı. Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Görüş camiasına da başsağlığı dileklerini iletti.

Son dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

KABAKTEPE'DEN TAZİYE MESAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ömrünü hakikat davasına adayan muhterem Oğuzhan Asiltürk ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Duruşu, kişiliği ve mücadelesi ile daima akıllarda kalacak. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk 25 Mayıs 1935'te doğdu. İlk ve ortaokulu, liseyi Malatya’da okuduktan sonra üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamladı. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunuyor. Asiltürk, Saadet Partisi'nin kurucuları arasında da yer aldı.

Son dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...