Tgrt Haber
25 May 2021 01:10

Süleyman Soylu: Hedef ben değil, devletimizdir

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin iftiraları, iddiaları saçmadır. Hedefteki ben değilim, devletimdir.” dedi.

Süleyman Soylu: Hedef ben değil, devletimizdir
süleyman soylu

İçişleri Bakanı Soylu, bir televizyon kanalında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suç örgütüyle ilgili iddialar hakkında sorulan sorulara cevap veren Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

İDDİALAR SAÇMALIK

Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor, hedef Türkiye. Özne ben değilim. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin, suçlusunun, yıllarca Türkiye'de herkesin bildiği, tanıdığı, hayatının nereden geldiği belli olan bu ismin iftiraları, iddiaları saçmadır. Bizim terör örgütlerine karşı, suç örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele ortada. 

BU KİŞİ DEVLETTEN ÖZÜR DİLEYECEK, CEZASINI ÇEKECEK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bunu klişe cümle olarak söylüyor değilim. Yaptıklarımız ortada. Doğu Akdeniz'de, Libya'da biz varız. Karabağ'da biz varız. Suriye'de biz varız. Kuzey Irak'ta biz varız. Bunların her biri Türkiye'nin rüyasında görüp de inanmayacağı adımlardır. 15 Temmuz'da ABD'nin, FETÖ'nün bize yaptıklarına karşı attığımız adımlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bu tip olaylara müsaade etmeyiz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek. 

Bir taraftan FETÖ'ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Daha da ötesi var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum.
Ben yargıya başvurdum değil mi? Yargı beni çağıracak. Ben şunları söyleyeceğim. 'Bu suç örgütü lideri dosyası, Bursa'daki şu olayda, siz hazırladınız, bunun 9+9 kişi tutuklandı. Bu dosya niçin ayrıldı? Niçin yakalama çıkarmadınız? Ankara'da bunu söyleyeceğim. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye'yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye'ye operasyon yaptırmayacağız.

DAVUTOĞLU HDP İLE ANAYASA YAPALIM DEDİ

Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. 1 Kasım seçimlerinden sonra bu mücadele devam etti. Ahmet Davutoğlu'nun etkili olduğu think thang kuruluşlarından birisine bugün HDP'nin eş başkanlarından Mithat Sancar geldi. Bir şey söyledi orada. Özeti şu; Apo içeriden çıkacak. İki, Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM YILDA 12 KİŞİYE DÜŞTÜ

Türkiye'de 15 Temmuz civarında 5550 kişi terör örgütüne katılıyordu. Şu anda, 12 kişi, üçü veya dördü yurt dışından. Bu katılmıyor demektir. Türkiye'de organize suç örgütleri açısından 355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...