Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 13:11

Türkiye’nin başarısı parmak ısırttı: Dünyada ilk 3’teyiz

Türk güvenlik güçleri terörle kaynağında mücadele anlayışıyla başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. TSK ve MİT'in SİHA destekli "Targeted Killing" yani hedef gözeterek öldürme operasyonları dünyaya parmak ısırtıyor. MİT, başarısıyla bu alanda dünyada ilk üçte yer alıyor.

Türkiye’nin başarısı parmak ısırttı: Dünyada ilk 3’teyiz
TSK,PKK,terör,targeted killing,türkiye,MİT,SİHA,İHA

Genelkurmay Elektronik Sistemleri, Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bağlandı. Böylece MİT daha da güçlendi. MİT, "Targeted Killing" yani hedef gözeterek öldürme operasyonlarında dünyada ilk üç sırada yer alıyor.

Terörle kaynağında mücadele anlayışıyla Türk güvenlik güçleri büyük başarılara imza attı ve atmaya devam ediyor.  Son iki yıl içinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve MİT, birlikte gerçekleştirdiği operasyonlarda eylem hazırlığında olan veya yapılan birçok eylemden sorumlu olan kırmızı kategorideki teröristleri etkisiz hale getirdi.

İşte, Türkiye’nin nokta atışlarla dünyaya parmak ısırtan terörle mücadelesinin detayları,

MİT ve TSK’nın gerçekleştirdiği ortak operasyonlarda terör örgütü PKK’nın sözde birçok üstü düzey sorumlusu, teknik istihbarat, alan ve insan istihbaratı eşgüdümüyle etkisiz hale getirilmesiyle terör örgütünün nefesi kesildi, tükenerek bitme noktasına geldi.

"Targeted Killing" yani hedef gözeterek öldürme anlamına gelen operasyonlarda dünyada ilk üçte yer alan MİT ile ilgili terör uzmanları başarılı operasyonlarda MİT'in sınır ötesi yerel istihbarat ağının etkinliğine dikkat çekiyor

MİT PLANLAMADA KİLİT ROL OYNUYOR

Türkiye’nin terörle mücadelesinde özellikle terör örgütü PKK özelinde son dönemde sessiz bir devrim gerçekleşiyor. Sivillerin korunmasına özel hassasiyet gösteren MİT ve TSK hedefini net olarak belirleyerek nokta operasyonlar gerçekleştiriyor. Operasyonlarda PKK'lı sözde üst düzey hedeflerin tespiti, takibi ve nokta operasyonu planlamasında MİT'in kilit rolü ön plana çıkıyor. MİT'in terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerini Türkiye sınırından 200 kilometre mesafede tek sivilin burnu kanamadan etkisiz hale getirmesi; teröristlere "Nerede olursanız olun sonunuz aynı" mesajını veriyor.

Türkiye’nin başarısı parmak ısırttı: Dünyada ilk 3’teyiz

İHA VE SİHA’LARIN KRİTİK ROLÜ

Teknolojik istihbaratın en önemli unsurlarından olan yerli ve milli SİHA'lar terörle mücadele operasyonlarında oyun değiştirici ve büyük rol üstleniyor. İHA ve SİHA'ların bu kritik rolü, canlı yakalanan ve teslim olan teröristlerin ifadelerine göre terör örgütü PKK üzerinde paranoyaya varan moral kırıcı bir etki oluşturuyor.

OPERASYONLARDA SİVİL HASSASİYETİ

Kritik üst düzey PKK’lı teröristlerin operasyonlarda oyun dışına itilmesi örgüt içinde emir komuta düzenini sarsıyor. Operasyonlarla etkisiz hale getirilen eski kadroların yerine getirilen PKK’lı teröristler ya başarısız olup tasfiye ediliyor ya da istihbaratın yeni hedefi oluyor. Sözde üst düzey terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlar sivil hassasiyeti gözetilerek yerleşim yerleri dışında yapılıyor.

Terör örgütü PKK'ya üst düzeyde uğratılan kayıplar örgüt tarafından gizlenmeye çalışılsa da, MİT gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarına dair detaylı bilgileri paylaşan MİT, terör örgütü PKK'nın oyununu boşa çıkarıyor. Paylaşılan bilgilerde örgüt mensuplarının künyesi, faaliyet alanları, örgütsel geçmiş ve güncel pozisyonu hakkında verilere yer veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...