Tgrt Haber
18 Eylül 2019 11:56

Tuzla’da fabrika yangını

İstanbul Tuzla'daki bir kimya fabrikasında çıkan yangın 5 saattir devam ediyor. Yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Ancak müdahale devam ederken bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle içinde kimyasal madde olan iki tank metrelerce havaya fırladı. Patlamada 2 itfaiye eri de yaralandı.

Tuzla’da fabrika yangını
tuzla,deri sanayi,yangın

Tuzla’da Deri Sanayi Sitesi’nde bulunan bir polyester fabrikasında yangın çıktı. Dumanlar rüzgarın etkisiyle gökyüzünü kapladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kısmen kontrol altına alındı.

Yangında 2'si itfaiye eri toplam 7 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Öte yandan yangının ormanlık alana sıçraması engellenirken, yangın kısmen kontrol altına alındı.

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: "Yangın bir makineden çıkmış, can kaybı yok"
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kimya ve asfalt fabrikasında çıkan yangın ile ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı, "Ormana geçiş ve diğer fabrikalara sıçraması engelledi. Can kaybı yok. Tüm personel dışarı çıkarılmış. Dumandan etkilenenler var. Acilen boşaltılmış. Arabalarını bile alamamışlar. Hafifletici olay ise etrafında patlamaya neden olacak bir fabrikanın olmaması. Bir makinede çıkmış. Doğal gaz değil" dedi.

Tuzla'da yangın sırasında tanker patladı: 2 itfaiye eri yaralandı

Tuzla'da fabrika yangını sırasında bir tankerde patlama meydana geldi. Patlama sırasına tanker parçası itfaiye erlerinin üzerine düştü. Olayda yaralanan 2 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Patlama anı kameralara böyle yansıdı



Tuzla'da fabrikada yangın sırasında yakıt tankının patlama anı kameralara yansıdı. Görüntülerde tank büyük bir gürültüyle patlıyor ve parçası gökyüzüne bir roket gibi gidiyor.

Tuzla’da fabrika yangını

Tuzla’da fabrika yangını

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

 İstanbul Valiliği, Tuzla'daki yangın ile ilgili açıklama yaparak, fabrika içindeki kazanın infilak etmesi sonucu 2 itfaiye erinin yaralandığını belirtti.

İstanbul Valiliğinden Tuzla'daki yangın ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İtfaiye, AFAD ve UMKE yetkililerinden alınan bilgilere göre; Tuzla Aydınlı Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren asfalt ve kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada bugün saat 11.40’sıralarında yangın meydana gelmiştir" denildi. Açıklamanın devamında, "Söz konusu yangına; itfaiye, 112 ACİL, AFAD KBRN ve UMKE KBRN ekipleri ile Orman Yangın Söndürme ekiplerince müdahale edilmektedir.Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan 2’si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi etkilenerek hastaneye sevk edilmiş, yapılan ayakta müdahale sonrası taburcu edilmişlerdir. Ayrıca fabrika içerisindeki bir kazanın infilak ederek itfaiye aracına isabet etmesi neticesinde yaralanan 2 itfaiyecimiz de 112 ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Yangının başlangıcından beri halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir duruma rastlanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Tuzla'da patlayan yakıt tankı ve oluşturduğu hasar havadan görüntülendi.

Tuzla’da fabrika yangını
Tuzla’da fabrika yangını

ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ

Tuzla’da yanan fabrikada patlamanın ardından alevler kontrol altına alınmıştı. Ancak patlamadan bir süre sonra fabrikadan yeniden alevler yükseldi. Güvenlik görevlileri alevlerin yükselmesinin ardından emniyet şeridini genişletti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...