Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 10:37

162 peçeteye emdirilmiş 400 bin liralık uyuşturucu ele geçirildi

Konya'da narkotik polislerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda, 162 peçeteye emdirilmiş 400 bin lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

162 peçeteye emdirilmiş 400 bin liralık uyuşturucu ele geçirildi
narkotik,peçete,uyuşturucu,operasyon,konya

Konya'da narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda, piyasa değeri 400 bin TL'yi bulan uyuşturucu madde ele geçirildi. 162 adet peçeteye emdirilen sentetik kannabinoid maddesinin kamuflaj yöntemi ise herkesi şaşırttı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 23-30 Ağustos tarihleri arasında sokak satıcılarına, kullanıcılarına ve uyuşturucu madde ticareti yapan veya nakledenlere yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Ereğli, Seydişehir ve Akşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile birlikte Meram, Selçuklu, Karatay, Ereğli, Seydişehir ve Akşehir ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarda, kent merkezine getirilip satılacağı öğrenilen 400 bin TL değerindeki 162 adet peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid maddesi ile birlikte 111 gram eroin maddesi bulundu.

162 peçeteye emdirilmiş 400 bin liralık uyuşturucu ele geçirildi

Operasyonda sıvı sentetik kannabinoidin yanı sıra 170 gram sentetik kannabinoid maddesi, 87 adet uyuşturucu hap, bin 124 gram esrar maddesi, 3,8 gram metamfetamin ve 17,6 gram kokain ele geçirildi. Bu suçlarla ilgili 35 şahsa işlem yapılırken, 6 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

162 peçeteye emdirilmiş 400 bin liralık uyuşturucu ele geçirildi

Öte yandan, haklarında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs, 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs olmak üzere toplam 12 şahıs da yakalanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

SENTETİK KANNABİNOİD NEDİR?

Sentetik kannabinoid veya bilinen adıyla bonzai, esrar etkisi veren bir tasarım uyuşturucu maddedir. Spice, K2 gibi başka isimlerle de anılmakta ve esrara alternatif olarak 2004'ten beri ticareti yapılmaktadır. Çoğunlukla pipo veya nargile ile ya da sigara kağıdına sarılarak, nadiren ise demlenerek tüketilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...