Tgrt Haber
27 Eylül 2021 10:48

Yangında kül olan evler yeniden yapılıyor

Osmaniye’de çıkan orman yangınında evleri yanan Torşahin ve Sağlamer aileleri, yapımı devam eden yeni evlerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yangında kül olan evler yeniden yapılıyor
osmaniye,,ev,,yangın,,orman yangını,

Osmaniye’de merkeze bağlı Meydan Mahallesi'nde 28 Temmuz günü çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 15 kilometrelik bir alana yayıldı. Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında Kazmaca ve Sarpınağzı köyleri başta olmak üzere Kadirli ilçesi Karatepe köyüne bağlı birçok mahalle de tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangında yaklaşık bin 500 hektar ormanlık alanın küle dönerken bazı ev ve ahırlar yanarak küle döndü. 

DEVLETİMİZ SAĞOLSUN

Yanan evlerinin yıkılarak devlet tarafından yenisinin yapılmaya başlandığını ifade eden Feride Torşahin, “Evlerimiz yandı, sebebini şu anda bilmiyoruz. Biz de gerçekten çok kötü durumda kaldık. Evlerimizi de şükürler olsun devlet yapıyor. Kaba işi hemen hemen bitti sayılır. Duvar örmeye sıva işine falan başlayacaklar. Ne diyeyim ki, gelmişimiz geçmişimiz hepsi yandı kül oldu. Bir taraftan da seviniyoruz çünkü devletimiz yaptırıyor. Zor günler, yağmur yağdı bir gün iki gün başkasının evine gidiyorsunuz. Evimiz yandı bütün yeşil alanlarımız hepsi yandı. Yaralarımız sarılmaya çalışılıyor. Osmaniye Valimiz çok destek oldu çok yardımcı oluyor. Sağ olsunlar. Ne diyeyim. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Yangında kül olan evler yeniden yapılıyor

Yangında kül olan evler yeniden yapılıyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...