Tgrt Haber
25 Eylül 2023 11:17 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 11:25

ABD’li bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kovid-19 deli danaya yol açıyor

ABD’de deli danadan ölen bir hastanın Kovid-19 testi pozitif çıkması üzerine bilim insanlarından kritik uyarı geldi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: American Journal of Case
Deli dana hastası bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.
Kovid-19,

Deli dana hastası bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

ABD’nin New York kentindeki Mount Sinai Queens hastanesinden doktorlar, deli dana hastası olan bir kişinin  Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. Doktorlar, “American Journal of Case Reports” yayınına yazdıkları makalede 62 yaşındaki adamın hastaneye kaldırılmadan iki ay önce salyalarının akmaya ve daha yavaş hareket etmeye başladığını belirtti.  Doktorlar, hastaneye başvurduğunda adamın Kovid-19 testinin pozitif çıktığına dikkat çekti.

Kovid 19 deli danaya neden oluyor

6 HAFTA SONRA ÖLDÜ

Doktorlar kişinin sağlık durumunun giderek kötüleştiği ve konuşma, yemek yeme yetileriyle birlikte beyin fonksiyonlarını kaybettiği kaydedildi.

6 hafta sonra hastanın öldüğünü belirten doktorlar, adamın beyin tomografisi ve MR’ının normal olduğunu ancak ‘deli dana hastalığı’nın teşhisi için tanı kriterlerini karşıladığını belirtti. Doktorlar bunun üzerine Kovid-19’un deli danaya yol açtığını belirtti. Ancak gerçek bir teşhisin “kendi başına zorlayıcı” olduğunu da belirtti.

Kaynak: American Journal of Case
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...