Tgrt Haber
10 May 2022 21:15 - Güncelleme : 10 May 2022 21:39

DSÖ, 'salgın hala bitmedi' diyerek uyardı ve liderlere çağrıda bulundu: Elinizi taşın altına koyun

Dünya Sağlık Örgütü'nden 50 ülkede koronavirüs vakalarının artışa geçtiği belirtilerek ülkelere ve liderlere uyarıda bulunuldu. Genel Direktör Ghebreyesus, artan vakaların koronavirüsün istikrarsızlığını gösterdiğini söyledi. Bazı ülkelerin aşılama hedeflerinin altında kaldığını belirten Ghebreyeus, "Salgın hala bitmiş değil, bağışıklığın artması için bütün liderlerin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

DSÖ, 'salgın hala bitmedi' diyerek uyardı ve liderlere çağrıda bulundu: Elinizi taşın altına koyun
DSÖ,Koronavirüs,Salgın

Dünya Sağlı Örgütü'nün Cenevre'deki merkezin basın toplantısında konuşan Genel Direktör Ghebreyesus, salgındaki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, artan vakalara karşı aşılamanın öneminin bir kez daha vurguladı.

"50'DEN FAZLA ÜLKEDE VAKALAR ARTTI"

Güney Afrikalı araştırmacıların tespit ettiği Omicron'un BA.4 ve BA.5 alt varyantlarının Afrika'da yayılımının ve bundan önce keşfedilen BA.2 alt varyantının küresel baskınlığının sürdüğünü belirten Ghebreyesus, aşılamanın düşük olduğu ülekelerde riskin daha devam ettiğini söyledi.

50'den fazla ülkeden koronavirüs vakalarının arttıdğını bununda salgının istikararsızlığını gösterdiğini belirten Ghebreyesus, DSÖ'nün görevinin en kötü senaryoya hazırlanmak olduğunu söyledi. 

"SALGIN HALA BİTMİŞ DEĞİL"

Ghebreyesus, yeni koronavirüs artışlarına karşı ek aşılamaların etkili çözüm olduğunun altını çizerek, "DSÖ olarak en korumasız durumdaki ülkelere bağışıklık kazandırmak için her ülkenin nüfusunun en az yüzde 70'inin aşılanması yönündeki gayretleri destekliyoruz." dedi.

DSÖ'DEN LİDERLERE ÇAĞRI

Bazı ülkelerin bu yılın ortasına kadar yüzde 70 aşılama hedefini gerçekleştiremeyeceğini hatırlatan Ghebreyeus, "Salgın hala bitmiş değil ve Kovid-19 bağışıklığının artması için bütün liderlerin elini taşın altına koyması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...