Tgrt Haber
06 Haziran 2022 09:54 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 09:58

Maymun çiçeğinin ardından bir tehdit daha! Kemirgenler arasında yayılan virüs tespit edildi

İsveç’te araştırmacılar bir fare türünde kemirgenler arasında yayılan Grimsö virüsü adını verdikleri bir corona virüs türü tespit etti.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TRT Haber
Maymun çiçeğinin ardından bir tehdit daha! Kemirgenler arasında yayılan virüs tespit edildi
Grimsö virüsü,corona virüs

İki yılı aşkın süredir yeni tip corona virüsü (Covid-19) ile mücadele edilen tüm dünyada hayat normale döndü derken maymun çiçeği virüsünün ardından endişeli bir haber daha geldi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, İsveç'te araştırmacılar kırmızı-sırtlı farelerde (Myodes glareolus) yeni bir corona virüs saptadı.

"Grimsö virüsü" olarak adlandırılan virüs ile ilgili açıklama yapan Uppsala Üniversitesi'nden Virolog Åke Lundkvist, yeni virüsün halk sağlığına ne gibi potansiyel tehditler oluşturacağının henüz bilinmediğini söyledi. Lundkvist ayrıca, corona virüsün yayılımının kemirgenler arasında izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

VİRÜSÜN BULAŞMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Hemorajik ateşe neden olan Puumala virüsünün taşıyıcısı oldukları bilinen söz konusu türdeki fareler, olumsuz hava koşullarında insanların yaşadığı yerlere geldikleri için virüslerin bulaşma riskini artırıyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ YAYILIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son zamanlarda dünyada yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. DSÖ'nün bildirdiğine göre şimdiye kadar dünyada 780 kişi maymun çiçeği virüsüne yakalandı. Yayımlanan raporda, İngiltere'de ilk vakanın 13 Mayıs'tan 2 HAziran'a kadar virüsün yayılımına ilişkin veriler yer aldı. Bu tarihler arasında maymun çiçeği virüsünün endemik olmadığı 27 ülkeden DSÖ'ye raporlanan 780 vakanın doğrulandığı bildirildi. Şimdiye kadar bu ülkelerden can kaybı görülmediği kaydedildi.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...