Tgrt Haber
15 Mart 2024 07:43 - Güncelleme : 15 Mart 2024 07:50

Bakan Ersoy duyurdu! Türkiye'den kaçırılan binlerce eserimizi o ülkeden alıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizin iade alınacağı bilgisini verdi.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bakan Ersoy duyurdu! Türkiye'den kaçırılan binlerce eserimizi o ülkeden alıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, her şeyin Avusturya'da bir müzayede firmasında satışa çıkan Anadolu kökenli çok sayıda sikkenin Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığınca 2019 yılında tespit edilmesiyle başladığını belirtti.

Bakan Ersoy duyurdu! Ele geçirilen binlerce eserimi o ülkeden alıyoruz - 1. Resim

Bakan Ersoy Avusturya'da başlatılan incelemenin Fransa'ya bağlandığını belirterek Fransız kolluk kuvvetlerinin Türkiye'den yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan bu eserleri pazarlayan kişilere karşı geniş kapsamlı ve örnek bir soruşturma başlattığını ifade etti.

Ersoy ayrıca Türk polisi tarafından gerçekleştirilen ve dünyada büyük yankı uyandıran Anadolu ve Miras Operasyonu ile bu eserleri kaçıran suç şebekesinin Türkiye ayağının çökertildiğini hatırlattı.

İşte Bakan Ersoy'un sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım...

"Dünya Gümrük Örgütü, ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlayarak bilgi akışını güçlendirdi. Tüm bu çabaların sonucunda Fransız Gümrük ve İstihbarat Birimi tarafından aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eser yakalandı. Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizi iade alıyoruz.

Bakan Ersoy duyurdu! Ele geçirilen binlerce eserimi o ülkeden alıyoruz - 2. Resim

Başta Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile İçişleri Bakanlığı'mız Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı olmak üzere, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Dünya Gümrük Örgütü yetkililerine, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne, Adalet Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...