Tgrt Haber
07 Ekim 2023 10:52 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 10:56

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

Otomobil piyasasında son dönemde yaşanan sürekli fiyat artışları, araç alıcılarını tedirgin ediyor. Malzeme maliyetlerindeki artış, tedarik zinciri sorunları ve talepteki yükselme, otomobil üreticilerini fiyatları yükseltmeye yönlendirirken, bu durum potansiyel alıcıların araç sahibi olma hayallerini zorlaştırıyor. 2 milyon TL altına sahip olabileceğiniz, hem güvenliği hem de konforlu özellikleriyle öne çıkan SUV modellerini listeledik.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller
,,,,,,,ucuz otomobil,,

Otomobil piyasasının gözde segmentlerinden biri olan SUV modelleri, günümüzde dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak, son dönemde yaşanan otomobil fiyatlarının sürekli artışı, bu popüler araçların da geleceğini etkileyebiliyor.

Malzeme maliyetlerindeki yükseliş, tedarik zinciri sorunları ve enerji maliyetlerindeki artış gibi faktörler, SUV segmentindeki fiyatları da yukarı çekiyor. Bu durum, otomobil üreticileri ve potansiyel alıcılar arasında dikkat çeken bir endişe kaynağı haline gelmiştir. Öte yandan hızla yükselen dolar kuru da otomobil fiyatlarına yakın gelecekte büyük bir zam dalgası geleceğine yönelik endişeleri artırıyor.

Beklenen zamlardan önce, 2 Milyon TL'den daha düşük bir fiyatla sahip olabileceğiniz, geniş iç hacimleri, yüksek sürüş pozisyonu ve güçlü motor seçenekleriyle oldukça makul bir seçenek haline gelen SUV otomobilleri listeledik.

2 MİLYON ALTI SUV MODELLERİ

"Sport Utility Vehicle" teriminin kısaltması olan SUV, Türkçe'de "Spor Arazi Aracı" olarak da biliniyor. Bu araçlar, genellikle bir sedan veya hatchback otomobil ile bir arazi aracının özelliklerini birleştiren ve daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunmasıyla öne çıkar. Ayrıca SUV'lar, geniş iç hacmi, genellikle dört tekerlekten çekişi, yüksek zemin boşluğunu ve geniş bagaj alanını bir arada sunarak, hem şehir içi kullanıma hem de hafif arazi koşullarına uygunluğu ile bilinirler.

1-) VOLKSWAGEN T-CROSS

Uygun fiyatlı SUV olarak öne çıkan Volkswagen T-Cross şu anda ülkemizde 1 milyon 113 bin TL başlangıç fiyatıyla satılıyor. Life ve Style olmak üzere iki donanım paketi bulunan araç, en düşük paketinde 110 beygir güç üretebilen, 1.0 litre benzinli üç silindirli motoruyla kullanıcılara sunuluyor. Bu kombinasyonla 189 km/saat azami sürat değerine sahip.

  • T-Cross 1.0 TSI Life Manuel: 1.124.400 TL
  • T-Cross 1.0 TSI Life DSG Otomatik: 1.285.400 TL
  • T-Cross 1.0 TSI Style DSG Otomatik: 1.396.100 TL

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

2-) CHERY TİGGO 8 PRO

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında bulunan Chery, henüz Türkiye'de genç bir marka olmasına karşın, en başarılı SUV modeli Tiggo 8 Pro ile öne çıkıyor. 1 milyon 490 bin TL başlangıç fiyatı ile oldukça makul bir konumda yerini alan Tiggo 8 Pro, Luxury ve Excellent olmak üzere iki versiyonu ile satışa sunuluyor.

Nisan ayında satışa çıkan Tiggo 8 Pro'nun fiyatı, sürekli artan otomobil fiyatları karşısında tüketici dostu bir seviyede bulunuyor. Aracın 1.6 litre kapasiteli turbo beslemeli benzinli motoru, 183 beygir güç üretebiliyor ve bu sayede 190 km/s maksimum hıza çıkabiliyor.

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

TÜM SEÇENEKLERİN ÖZELLİKLERİ VE KAMPANYA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

  • Tiggo 8 Pro: Luxury 1.490.000 TL
  • Tiggo 8 Pro: Excellent 1.590.000 TL

3-) CHERY TİGGO 7 PRO

Comfort, Luxury ve Excellent olmak üzere üç farklı paketi bulunan Chery Tiggo 7 Pro da panaromik cam tavanı, matrix LED farları, anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası, hafızalı sürücü koltuğu gibi birçok premium özelliğiyle en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için tasarlanmış durumda.

Tıpkı Tiggo 8 Pro gibi Tiggo 7 Pro modeli de, 20 yılı aşkın tecrübesiyle sektör standartlarını belirleyen teknolojilere imza atan Chery'nin en başarılı SUV'u arasında yerini alıyor. 1 milyon 195 bin TL'den başlayan fiyat ile satışa sunulan Tiggo 7 Pro, standart donanımda 183HP güç üretebilen 1.6 litre güçlü motoruyla geliyor.

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

TÜM SEÇENEKLERİN ÖZELLİKLERİ VE KAMPANYA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

  • Comfort: 1.195.100 TL
  • Luxury: 1.315.000 TL
  • Excellent: 1.395.000 TL

4-) RENAULT KOLEOS SUV

2 milyon TL altına sahip olabileceğiniz seçili SUV'lar arasında Renault Koleos SUV modeli de tercih edilebilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Araç, 1.3 litre kapasitedeki 4 silindirli benzinli motoruyla 157 beygir güç ve 270 nm tork üretirken, 200 km/saat azami sürat değeri ve 7,5 sn 100 km hızlanma süresi sunuyor.

Koleos 1.3 TCe Icon Techno EDC Otomatik donanım paketiyle satışa sunulan SUV, 1 milyon 965 bin TL anahtar teslimi fiyat etiketine sahip.

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

5-) HONDA HR-V SUV

Japonya merkezli otomotiv firması Honda, SUV segmentinde 1 milyon 704 bin TL başlangıç fiyat etiketine sahip "HR-V" modeliyle boy gösteriyor. Elegance, Advance ve Style olmak üzere üç farklı versiyonu bulunan araç, en düşük paketinde 1.5 litre kapasitedeki benzinli motoru 131 beygir güç ve  253 nm tork üretebiliyor.

Azami 170 km/saat menzile sahip SUV modeli, 100 km hızlanmasını ise 10.7 saniyede tamamlıyor. Honda HR-V fiyat listesi şu şekilde:

  • HR-V 1.5 e-HEV Hybrid Elegance CVT Otomatik: 1.704.000 TL
  • HR-V 1.5 e-HEV Hybrid Advance CVT Otomatik: 1.760.500 TL
  • HR-V 1.5 e-HEV Hybrid Style CVT Otomatik: 1.879.000 TL

Fiyatlar uçarken bu liste herkesi şaşırtıyor: İşte 2 milyon altı SUV otomabiller

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...