Tgrt Haber
23 Nisan 2022 12:44 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 13:02

Seçim kanunu 6'lı masayı altüst etti! Kılıçdaroğlu'nun 'küçük parti' hamlesi Akşener'i kızdıracak

6 muhalefet partisinin oluşturduğu masada üçüncü toplantıya saatler kaldı. Demokrat Parti’nin ev sahipliğindeki toplantıya damgasını vuracak konu ise, geçtiğimiz günlerde Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarının ardından ortaya atılan ‘yeni ittifak’ olacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun küçük partilere teklif götüreceği iddialarının masaya yatırılması bekleniyor.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: YENİ ŞAFAK
Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığını güçlendirmek için yapacağı üçüncü ittifak hamlesine Akşener'in sıcak bakmadığı değerlendiriliyor.
Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığını güçlendirmek için yapacağı üçüncü ittifak hamlesine Akşener'in sıcak bakmadığı değerlendiriliyor.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun küçük partilere ‘yeni ittifak’ teklifiyle gideceği öne sürüldü. Cumhurbaşkanı adaylığını belediye başkanlarına bırakmayarak aday olacağı ileri sürülen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, küçük partilere CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeyi önereceği ve böylece kendi adaylığını garantilemeyi hedeflediği iddia ediliyor.

GÜNDEM KONUSU KARAMOLLAOĞLU’NUN ÖNERİSİ

6’lı masanın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı “Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir” açıklaması muhalefet kanadında yeni tartışmaları gündeme taşıdı.

‘SEÇİME ELİ GÜÇLÜ GİRMEK İSTİYOR’

Yeni Şafak’ın haberine göre, yarın yapılacak toplantının ana gündem konusu, Karamollaoğlu'nun bu önerisi olacak. Küçük partilerin, Karamollaoğlu’nun önerisine sıcak baktığı bilinse de masanın en büyük partisi CHP'nin konuya mesafeli olduğu bildirildi. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve bu yüzden partileri kendi etrafında toplayarak seçime eli güçlü girmek istediği öne sürüldü.

‘AKŞENER SICAK BAKMAYACAK’

Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun küçük partilere CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girmeyi teklif edeceği ve parti liderlerini liste başına koyacağı ifade edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu öneriye sıcak bakmayacağı düşünülüyor.

SEÇİM KANUNU ORTALIĞI KIZIŞTIRDI

Yeniden düzenlenen seçim kanunu ile birlikte 6'lı muhalefet yeni formüller geliştirme peşine düşerken, DEVA ve Gelecek'in CHP'ye yönelik teminat içeren protokol talebi olduğu öne sürülüyor. Kulislerde ise seçim sonrasında sistemin nasıl olacağı, bakanlık ve milletvekili paylaşımı gibi konuların 6 lider tarafından imzayla mutabakata dökülmesinin istendiği belirtiliyor.

Kaynak: YENİ ŞAFAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...