Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 00:35 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 00:45

Erdoğan'ın tercümanı Abushanab harekete geçti: Kılıçdaroğlu'nun 'seçimlerden sonra açıklasın' sözlerine suç duyurusu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tercümanlık yapan Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab hakkında söylediği sözler mahkemeye taşındı. Abushanab kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Erdoğan'ın tercümanı Abushanab harekete geçti: Kılıçdaroğlu'nun 'seçimlerden sonra açıklasın' sözlerine suç duyurusu
kemal kılıcdaroglu,erdoğan,Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercümanı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab, kişilik haklarına saldırı düzenlendiği gerekçesiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tercümanlık yapan Abushanab hakkında “Çevirmen hanım kızımızdan, Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz” sözlerini sarf etmişti.

CHP LİDERİNE SUÇ DUYURUSU

AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren bu tartışma yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözlerin muhatabı Abushanab bugüne kadar susmuş, Kılıçdaroğlu’na herhangi bir cevap vermemişti. Abushanab, harekete geçti ve Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında yapılan suç duyurusunu Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab’ın avukatı Sezgin Tunç, “Bir siyasi parti başkanı tarafından sırf kimliği nedeniyle müvekkilimize yapılan bu tehdidin kamuoyu nezdinde olduğu gibi hukuk düzeni nezdinde de mahkum edileceğine inanıyoruz.” İfadeleriyle sosyal medya hesabından duyurdu.

Abushanab’ın avukatı Tunç, 'tehdit', 'nefret' ve 'ayrımcılık' yapılarak müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğini belirtti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun diğer tweetleri de dilekçede yer aldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz 2022 tarihindeki açıklamalarına da yer verildi. Kılıçdaroğlu, o açıklamasında şunları söylemişti:

“Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...