Tgrt Haber
09 Haziran 2022 15:52 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 12:38

Akşener'den Kılıçdroğlu'na Alevi özrü: Oral disipline sevke edildi

Katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, 'Alevi' kimliğinin engel olabileceği değerlendirmesinde bulunan İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Akşener milletvekili tarafından yapılan açıklama nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlardan özür diledi.
meral akşener,kemal kılıçdaroğlu
Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlardan özür diledi.

Seçimlere 1 yıl kada altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu partisinden adaylık konusunda önemli bir destek alıyor. Ancak masanın diğer liderlerinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı belirtiliyor. İYİ Parti cephesinden gelen yeni açıklama tartışmaların daha da alevlenmesine neden oldu.

MÜSLÜMAN KESİM TARAFINDAN ENDİŞEDİR

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Alevi kimliğinin bir sorun teşkil edebileceğini söyleyerek, "Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu, oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir" dedi.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Oral'ın açıklamaları ittifak ve partisinin tepkisini çekti. İyi Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ı disiplin kuruluna sevk etti. Açıklamada; Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir denildi.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Halil Oral'ın kullandığı ifadeler hakkında konuştu. Sakarya'da vatandaşlara seslenen Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlardan özür diledi.

Akşener açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şimdi sizinle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral, bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptıklarını bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim üzerinden olursa olsun şiddetle reddediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İyi Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...