Tgrt Haber
02 Ekim 2022 07:48 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 14:01

Altılı masa görüşmelerinde ikinci tur Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde başlıyor: Aday yok, kriter var!

Cumhurbaşkanlığı seçimine az süre kala Altılı Masa’da aday belirsizliği sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde başlayacak olan ikinci tur görüşmelerde ‘aday’ restleşmesi masanın en önemli gündem maddesi olacak. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Altılı masa görüşmelerinde ikinci tur Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde başlıyor: Aday yok, kriter var!
Altılı masa,kılıçdaroğlu,görüşme,aday,seçim

Türkiye 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandı. Seçime yaklaşık 8 ay kalırken Cumhur İttifakı’nın adayı aylar öncesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak duyuruldu.  Ancak muhalefetteki belirsizlik sürüyor. Görüşmelerde ‘aday profili’ oluşturan altılı masanın liderleri henüz isim açıklamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık çıkışına ‘kazanabilecek birisi olmalı’ diyerek karşı çıkan masanın diğer ortakları yaşanan bu kriz sonrası ilk kez bir araya gelecek.

ADAY DEĞİL KRİTER MASADA

CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşecek toplantıda liderler 14.00’te bir araya gelecek. Liderlerin gündemine Cumhurbaşkanlığı adaylığına kimin gösterileceği değil adayda aranan kriterler görüşülecek. Toplantıda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasını ve ön koalisyon protokolü imzalanması önerisini tartışmaya açacağı kaydediliyor. Ayrıca toplantıda, geçiş sürecinde cumhurbaşkanının yetkilerini nasıl kullanacağının da gündem olması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA BİR İTİRAZ DAHA

Kimin aday olacağı konusunun en erken ocak ayında masanın gündemine gelebileceği ifade ediliyor. Bugünkü toplantı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun üstü kapalı adaylık mesajından sonra, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu mesaja verdiği cevabın gölgesinde geçecek. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı “Kimse masada benim dediğim olacak diye baskı yapma hakkına sahip değil” açıklaması, kulislerde masadaki dengelerin değişmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor. Bu arada, Akşener ile ikinci tur görüşmeleri öncesi bir araya gelen Kılıçdaroğlu “Gayet sıcak, gayet samimi, çok verimli bir görüşme oldu. Bir sorun yok” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...