Tgrt Haber
20 Mart 2014 16:00

Atalay, 'Seçim ortamını da sabote etmek isteyenler var'

Başbakan Yardımcısı Atalay, Niğde’de güvenlik güçlerine ateş açılması ile ilgili "Bu seçim ortamını da sabote etmek, zehirlemek isteyen birileri var" dedi.

Atalay, 'Seçim ortamını da sabote etmek isteyenler var'
Başbakan Yardımcısı, Beşir Atalay, atalay'dan gündeme ilişkin açıklama,atalay'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir programa katılmak için geldiği Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkı'ndaki belediyeye ait Sosyal Tesis'te bir gazetecinin Niğde’nin Ulukışla ilçesinde uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması ile ilgili son gelişmeleri sorması üzerine, şunları söyledi:
“İçişleri Bakanlığımızla görüştük, onlar gelişmeleri haber verdiler maalesef acı bir terör olayı yaşadık. Şu anda 2 şehidimiz var. Birde kamyonu gasp edilen şoför vefat etti. Olayı meydana getiren 3 terörist. Çatışmada ikisi zaten yakalanmış durumda, biri de orman içine girdi onun yakalanması için de çalışmalar sürüyor. Benim bilgi aldığımda ikisi yakalanmıştı belki şimdi o kaçan da yakalanmıştır. İlk anlarda bunların Türkçe bilmediği yönünde bir bilgi geldi. Gerçekten öyle. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Acı bir olay ve çok huzurlu bir seçim kampanyası dönemi yaşanıyordu. Yani en azından tabi siyasi rekabet var, söylemler var ama mitinglerimiz, seçim ortamları çok huzurlu ve güvenli geçti ve biz hükümet olarak bu seçim kampanyası dönemini güvenli ve iyi geçmesi için elimizden gelen katkıyı verdik." "Ama gördüğünüz gibi bu seçim ortamını da sabote etmek, zehirlemek isteyen birileri var belli ki" diyen Atalay, "Bu teröristlerin kimliği ile ilgili ve olayın geniş kapsamı ile ilgili arkadaşlarımız daha geniş bilgiler verdiğinde biz de sizlerle paylaşırız. Ama fevkalade üzgünüz. Ülkemizde uzun süredir terör olayı yaşanmadı ve toplum olarak bu konuda doğrusu büyük bir memnuniyet var. Ama şu anlaşılıyor ki bu Türkiye içi bir terör olayı değil, dışarıdan Türkiye içine uzanmış seçim ortamını zehirlemeye dönük bir terör olayıdır. Şu anda ki görüntüsü bu" şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de seçim çalışmaları kapsamına bulunduğu Akyurt ilçesinde, gazetecilerin Nİğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıyla ilgili sorusunu yanıtladı. "Bu bir terör saldırısı. Bunun hedefi de ülkemizin istikrarı, huzuru" diyen İşler, seçimlere gölge düşürmek için yapılan bir hareket olarak da gördüğünü söyledi. "Birileri ortalığı karıştırmak için ellerinden gelen gayreti gösterecekler" diyen İşler, sokakları terörize etme girişimlerinin de bulunduğunu bildirdi. İşler, şöyle konuştu:
"Bu saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Failler zaten şu an yakalandı. Yaralı olarak ele geçirildi. Bir tanesi henüz yakalanmadı, onunla ilgili de bildiğim kadarıyla operasyon yapılıyor. En kısa zamanda da bu saldırının aydınlatılacağını ben ümit ediyorum. Muhtemelen bu gece veya yarına kalmaz bu işin gerçek yüzü ortaya çıkar. Kimlerin yaptığı da net bir şekilde kamuoyu tarafından bilinir.  Kim yapmış olursa olsun hedef çok açık ve net, o da Türkiye'nin huzuru ve istikrarını bozmak isteyenlerin girişmiş olduğu bir faaliyet olarak değerlendiriyorum ve şiddetle de kınıyorum."
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Celeme Deresi mevkisindeki olay yerinde incelemelerde bulundu.  Burada, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kılıç, yabancı uyruklu üç teröristin, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtığını söyledi. Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristlerin oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtıklarını anlatan Kılıç, "Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var" diye konuştu. Kılıç, teröristlerin beraberindeki sırt çantasının içinin neredeyse bir cephanelik gibi olduğunu belirterek, "İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı" dedi.   Yaralılardan 4'ünün er, 2'sinin uzman çavuş, 2'sinin de astsubay olduğunu ifade eden Kılıç, bir er ve bir astsubayın durumunun ağır olduğunu, yaralı erlerden birinin de Kayseri'ye sevk edildiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...