Tgrt Haber
07 Eylül 2014 17:28

Başbakan Davutoğlu, 'Milletimizin istiklali bizim şerefimizdir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bu topraklarda, başı dik onurlu bir şekilde yaşayan aziz milletimizin istiklali, bizim şerefimizdir' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'Milletimizin istiklali bizim şerefimizdir'
ahmet davutoğlu,müjdeli haber,konya,taşkent,ilçe,

Başbakan Davutoğlu, Konya'nın Hadim ilçesinde, kent meydanında halka hitap etti. Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan, gösterilen coşku ve sevgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Eminim çok daha büyük coşkuları yaşamak isterdiniz ama maalesef dün gece 10 kardeşimizi, 10 emekçimizi, işçimizi, evine alın teriyle helal rızık götürebilmek için çalışan işçimizi İstanbul'da kaybettik. O sebeple bu coşkuyu diğer unsurlarla takviye etmeme talimatı verdim" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, alandakilerden hayatını kaybeden işçiler için Fatiha okumalarını istedi ve hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sabır diledi.İlçeye her geldiğinde rahmetli dedesi ve babasından aldığı tavsiye, vasiyet gereği Hazreti Hadimi'nin huzuruna gitmeden bu topraklardan geçmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Allah bizi Hazreti Hadimi'nin yolundan, irfanından ayırmasın" ifadesini kullandı.
Konya'ya gelişinde büyük bir coşkuyla karşılandığını hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:"Buraya size geldim, bu dağların çocuklarına geldim, ninelerine, teyzelerine, amcalarına, kardeşlerime geldim. Selam etmeye, teşekkür etmeye, sığınmaya geldim, sizleri şahit kılmaya geldim. Çünkü yolumuz uzun, omzumuzda ağır sorumluluklar var. Bu sorumluluklar ancak ve ancak Hazreti Hadimi'den feyiz alan Hadimliler'in, Hazreti Mevlana'dan feyiz alan Konyalılar'ın duasıyla aşılabilir."Başbakan Davutoğlu, kente her gelişinde halkın kendisini bağırlarına bastığını belirterek, "Şimdi aynen 2009'da bu dağları ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olduğum gibi, Allah bana lütfetti sizlerin desteğiyle buralara gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olma onurunu da yaşadım hem de bu dağların çocuğu olarak" dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:"Benim için en büyük onur, o asırların birikimi, o Horasan erenlerinin mirasını taşıyarak doğduğum bu topraklara, doğduğum bu dağlara ağır bir sorumluluk üstlenerek geri dönmektir. Burada bu emeği, geçmişteki o emeği vererek bize bu yolları açan o Horasan erenlerine, dağları irfanlarıyla bezeyen o yüce insanlara şükranlarımı sunuyorum. Uzun Şıh'a şükranlarımızı sunuyorum. Allah onlara rahmet eylesin ve bugünlere bizim gelmemizi sağlayan başta babam rahmetli olmak üzere, ki Hadimliler onu iyi tanır, anneme, bütün geçmişlerimize sizden Fatiha rica ediyorum. Onların helal sütüyle, onların bize öğrettiği o güzel nasihatlerle babaannemi, dedemi ve bütün geçmişlerimizi, biz onları gözümüzün önünde tutarak, hep kulaklarımızda onları hissederek büyüdük. Allah onlara rahmet eylesin. Siz de Fatihanızı eksik etmeyin."Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nin başbakanı olarak güvenoyu alma onurunu yaşadıktan sonra yaptığı ilk işin Konya'yı ziyaret etmek olduğuna işaret eden Davutoğlu, 5 sene önce bakan olduğu dönemden çok daha ağır sorumlulukla Hadim'e geldiğini kaydetti.Davutoğlu, bir vatandaşın, "Allah yardımcınız olsun" diye seslenmesi üzerine, "Siz böyle dua ettikçe inşallah bizim sırtımız yere gelmez, dizimizin dermanı çözülmez. Her zaman desteğini bekliyoruz, duanızı bekliyoruz" ifadesini kullandı.
"Gece gündüz çalışacağız"
"Gece ve gündüz bütün vilayetlerimize, 81 vilayetimize hizmet aşkıyla dolduk ama tabi doğduğumuz bu topraklara ayrıca borcumuz var" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:"O borcu ödemek için gece gündüz çalışacağız ama size şunu bir keze daha vurgulamak istiyorum, siz madem bize bir emanet tevdi ettiniz, kalbiniz mutmain olsun, gönlünüz sürur dolsun, biz bu emaneti Allah'ın izniyle hiçbir namerde çiğnetmeyiz. Hiçbir namerdin sizin bize verdiğiniz emaneti çiğnemesine, çiğnetilmesine izin vermeyiz. Bu emanet, bu al bayrakta tecessüm eden, görünen istiklal emanetidir. Bu topraklarda, başı dik onurlu bir şekilde yaşayan aziz milletimizin istiklali, bizim şerefimizdir. O milletin başının dik olması, bizim en büyük şeref borcumuzdur. Dünya alem bilsin ki bu can bu tendeyken ve bu beden nefes alıp verirken, her bir nefeste bu emanetin hakkını vermek için dua edeceğiz, emek sarfedeceğiz. Size taahhüdümüz bu."
Vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade eden Davutoğlu, bugüne kadar yalnız bırakmadıkları gibi bundan sonra da yalnız bırakmamalarını istedi.Başbakan Davutoğlu, Hadim halkının kendilerini güzel bir şekilde karşıladığını, güzel sloganlarla ilçe halkının evlerini donattığını ifade ederek, "Bu sabah Cumhurbaşkanımızla da görüştük, onun da selamı var. Selamını kabul edin" dedi."Yeni Türkiye derken başı dik onurlu insanların müreffeh şekilde yaşadığı Türkiye'yi kastediyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu,  "Bütün Türkiye'nin her karış toprağının bu kalkınmadan nasibini aldığı bir Türkiye'yi kastediyoruz. İnşallah Toroslar da bu nasibini alacak.  Daha önce geldiğimde, 2011 seçimlerinde bizden yurt istemiştiniz, 300 kişilik yurdumuz tamamlandı. Kiraz alım tesisleri istemiştiniz, elhamdülillah dün açılışını yaptık. Aladağ'da iki o güzelim vadide kapalı sulama sistemini istemiştiniz, planlaması, projesi yapıldı" diye konuştu.
"O dağdan tekbirler, dualarla geçilirdi"Yolculuğu sırasında helikopterde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan Konya-Alanya arasında yapılacak yolla ilgili bilgi aldığını aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bana Eğiste'nin karşı yakasından diğer yakaya yapılacak viyadüğü anlattı. Neden yapılıyor viyadük biliyor musunuz? Çocukluğumuzda gelirken, ister yavaş yavaş giden küçük otobüslerle olsun, ister babamla arabayla geçerken, Eğiste'nin karşı tarafına geldiğimizde herkes önce Ayetel Kürsi okumaya başlardı. O dağdan karşı tarafa tekbirler, dualarla geçilirdi. Dağın bir tarafından, acaba karşı taraftan araba geliyor mu diye bakardık, onun geliş yoluna göre hangi virajdan araba çıkarsa kendimizi ona göre ayarlar yolda yavaşlamaya çalışırdık. Bakan olarak geldiğimde yolun güzergahını değiştirdik, genişlettik. Şimdi sizin başbakanınız, sizin evladınız olarak geldiğim bugün, size şu müjdeyi vermek istiyorum, Konya-Alanya arasındaki yol, bölünmüş yol olacak. Çift yönlü yol olacak. İhalesi tamamlandı. İnşallah en geç 2 sene içinde tamamlanacak. Arabalar Eğiste'nin bir yakasından diğer yakasına geçerken artık bu zorlukları çekmeyecek. 600-700 metrelik viyadükle yol 5 kilometre kısaltılacak. Her geçen Eğiste'ye de bir selam verip öyle geçecek. İnşallah Alanya yol ayrımına kadar da bölünmüş yol olacak. Daha sonra da Alanya'ya kadarEskiden Konya'dan Hadim'e, Taşken'e 3,5-4 saatte bazen gelinirdi. Şimdi Konya-Alanya arası 2 saate inecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Alanya'ya gelen her turist, şu dağları, bu yalçın ve güzel dağları, o dağların arasındaki güzel insanları göreyim dediğinde Toroslar'a çıkacak ve buralar belki de Türkiye'nin en cazip turizm alanlarından biri haline gelecek. Hazreti Mevlana'yı ziyaret etmek isteyenler bu bölünmüş yol üzerinden Hadim güzergahından Konya'ya inecekler. İnşallah bunu çok kısa zamanda göreceğiz."Davutoğlu, bütün bunları kendilerine iyi günde de kötü günde de destek olmuş, dualarıyla secdeye kapanıp iyi günden sonra şükür namazı kılmış, zor günlerinde yine secdeye kapanıp niyazda bulunan Konyalılar'a, Hadimliler'e, ülkenin her köşesindeki vatandaşlara hizmet olsun diye yaptıklarını söyledi.Başbakan Davutoğlu, "İnşallah çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah bu duaların yiğit insanlarının temsilcilerini hiçbir zaman zor durumda bırakmasın. Bütün Hadimliler'e selam olsun. Hazredi Hadimi'ye selam olsun. Toroslar'ın yiğit insanlarına selam olsun ki onların başbakanı olarak bundan sonra her yerde onların irfanını, cesaretini, kararlılığını, iradesini yüreğimizde taşıyarak yaşayacağız. Allah sizden razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.
Davutoğlu'ndan "müzik çalınmasın" talimatı Öte yandan, Şişli'deki asansör kazasında 10 işçinin vefatı nedeniyle Davutoğlu, ilçedeki programında müzik çalınmaması talimatını verdi.Miting alanında "Bilgeliğini Hz. Hadimi'den Dik Duruşunu Kıble Kayasından, Mertliğini Sultan Çeşmesinden Alan Toroslar'ın Yiğidi, Hadim'in Öz Evladı Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu", "Toroslar'ın Evladı Yeni Türkiye'nin Mimarı", "Aşkı Hz. Mevlana'dan, Dik Duruşu Kıble Kayasından, Sertliği Sultan Suyundan, Bilgeliği Hz. Hadimi'den alan Bilge Başbakanımız Hoşgeldiniz" şeklinde pankartlar dikkati çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı bir başka pankartta da "Memleket Sevdalıları Daima Sizinleyiz" yazdığı görüldü.Mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bazı milletvekilleri ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı.
Hadim Belediyesi'ni ziyaret etti Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hadim Belediyesi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, belediyeye gelişinde Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu tarafından karşılandı.Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Başbakan Davutoğlu'na miting için Hadim'de bulunan bakan ve milletvekilleri de eşlik etti.Başbakan Davutoğlu, Hadim'de bulunan Hazreti Hadimi'nin türbesini de ziyaret etti.
Davutoğlu, babaocağı Taşkent'te Başbaka Davutoğlu, daha sonra babaocağı Taşkent'e geçerek toplu açılış töreninde konuştu. Davutoğlu, birçok defa hemşehrilerin huzuruna çıktığını ancak bu sefer yeni bir şeref, büyük bir onurla geldiğini söyledi.
"Allah bu topraklara hep böyle onurlu gelmeyi nasip eylesin" diyen Başbakan Davutoğlu, gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Davutoğlu, şöyle konuştu:"Her birinizin gözünde, yaşlı amcaların gözünde babamı, yaşlı ninelerin gözünde analarımı, kardeşlerimizin gözlerinde bu toprakların o güzel insanlarının çehresini görüyorum. Alnı secdeye değmiş olanların nurlu yüzlerini görüyorum. Allah sizden razı olsun, sizin desteğinizi bizden eksik etmesin. Biliyorum çok daha coşkulu, bir düğün edasıyla karşılamak istiyordunuz. Ama maalesef gece İstanbul'da 10 kardeşimizi, emekçimizi, işçimizi bir iş kazasında kaybettik. O sebeple yola çıkmadan önce arkadaşlarıma bir talimat verdim. Taşkentli'lerin o coşkusunu biliyorum, beni nasıl karşılamak istediklerini biliyorum ama bu ziyarette müzik istemiyorum, şenlik istemiyorum. Çünkü o işçi kardeşlerimizin arkasından hepimiz onlara Fatiha okumakla yükümlüyüz. Hepiniz, bana muhabbet duyanlar, o işçi kardeşlerimize, o helal rızık için 32. kata kadar çıkmış sonra da bir kaza sonucu vefat etmiş kardeşlerimize birer Fatiha okusun. Allah bir daha hiçbir ocağa  böyle bir ateş düşürmesin, hiçbir evlada baba acısı, hiçbir babaya, anneye evlat acısı yaşatmasın."
Çocukluk hatıralarıMilletin ortak kaderi paylaştığını belirten Davutoğlu, "Coşkularımız zirvedeyken birisinin kalbine en ufak bir acı düşse hepimiz hissederiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla konuştuğunu ve selamını ilettiğini bildiren Başbakan Davutoğlu, ilçeye gelirken helikopterde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan yollarla ilgili bilgi aldığını söyledi
Konya Ovası'ndan Toroslar'a doğru tırmanırken çocukluk hatıralarının gözünün önünden geçtiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:"Burada , 51 yıl önce, 4 yaşında bir çocuk annesini ağır bir hasta olarak Konya'ya göndermişti. Hala hafızamda flu, bulanık bir şekilde hatırlarım, nasıl hüzünle gönderdiğimizi, nasıl ümitle beklediğimizi. Ama gelen haber benim hala yüreğimde bir sızı olarak, bir evlat olarak devam eden bir sızı olarak bir anlamda ailemize kor ateş düşürmüştü. Allah rahmet eylesin. Allah onun helal sütünün hakkını vermeyi bize nasip eylesin. Ondan kısa süre sonra bu sefer Meymune anamın yerine, bir başka yine bu Toroslar'ın yiğit hanımı Sefure anam geldi. O da bizi büyüttü. Hala bizim evin art kapısında, herkes bilir art kapı derler, İstanbul'a bizi uğurlarken akrabalarımız, çekilmiş resmimizin siyah beyaz hali var. O zaman bir yola çıkmıştık, 4 yaşında ama mayası buralarda yoğrulmuş, ruhu bu dağlarda dokunmuş, Kıble Kayası'na bakarak doğmuş, Sultan Suyu'nun o sert suyunu içerek yetişmiş bir küçük çocuk olarak yola çıktık. Bu sadece benim hikayem değildir, bu bizim neslin hikayesidir."
"Bize teşekkür etmeyin"Dedesinin katıldığı Balkan Savaşı'nın ardından 12 sene sonra köyüne döndüğünü dile getiren Davutoğlu, diğer dedesinin de Suriye cephesinden geldiğini belirtti. Dedesinin eniştesinin Çanakkale Savaşı'nda şehit olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bizim dedelerimiz, bu dağların çocukları olan o dedeler, bir cihan harbini, bir istiklal harbini bir an bile tereddüt etmeden, ezanlar susmasın, bu bayraklar inmesin diyerek Balkan Cephesi'nden Yemen'e kadar adım adım, kan kan dolaşanların torunlarıyız biz. Bu dağlar ne zaman fedakarlık istenmişse sürüler gibi, koçlar gibi cepheye seferberliğe gittiler. Bu dağların çocukları ne zaman fedakarlık istenmişse başları dik, sonuna kadar, kıyamete kadar bu vatanın onuru için yürümeye karar verdiler." Gelirken, 2003'te babasının cenazesi için yine ilçeye helikopterle gelişini hatırladığını dile getiren Davutoğlu, "Bir anne vefatından sonra bu köyden ayrılan, bir baba vefatı dolayısıyla helikopterle gelmişti" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, "bu dağların çocukları okusun, buralardan ilim adamları, devlet adamları çıksın diye bütün hayatını vakfeden" babasını da rahmetle andı.
Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bugün sizin huzurunuzdaysam sizinle kucaklaşmışsam, bu onuru, bu büyük şerefi yaşamışsam emin olun bunun temeli, müsebbibi, benim gayretlerim değildir. Bunun arkasında babaannemin duası, anamın helal sütü, beni büyüten Sefure anamın hiçbir fark gözetmeyen ahlakı, by-pass ameliyatı olduğu halde bu imam hatipler talebesiz kalmasın diye yayla yayla dolaşıp burada ruhunu teslim eden mübarek babamın duası vardır. Bizler hiçbir şey yapmadık, bizlerin yaptığı sadece ve sadece dedemizden, babaannelerimizden, ninelerimizden gördüğümüz o duadır, niyazdır ve hep hayırla yola çıkmış, salih amel için yola çıkmış insanların duasıdır."
62. Hükümet'in güvenoyu almasının ardından Konya'ya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:  "Taşkent'in huzuruna, Uzun Şıh'ın huzuruna, Kıble Kayası'nın, Sultan Suyu'nun huzuruna ve mübarek Horasan erenlerinin, Pirlerkondu adını bu diyara veren pirlerin huzuruna, selam vermeye, teşekkür etmeye, teslim olmaya, sığınmaya, sizleri şahit kılmaya geldim. Şahit olun ki bu mübarek yola çıkarken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bu aziz milleti temsil etme yoluna çıkarken, gözümün her an önünde cepheden cepheye dolaşan dedelerimin vasiyeti olacak. Çanakkale'de şehit düşen dedemin eniştesinin şehadeti olacak. Gözümün  önünde her an bu topraklarda ezan, iman, sönmesin iman ocağı diye çalışan babalarımızın gayretleri olacak. Onlar için Fatiha'lar bağışlayın. Bize teşekkür etmeyin. Ederseniz şükran duyarız. Ama teşekkür dahi beklemeyiz. Çünkü vazifemizi yapıyoruz. Ama bizi yetiştirenlere, bizi bu şuurla bu topraklarda yetiştirenlere ne olur Fatiha'nızı eksik etmeyin, dualarınızı eksik etmeyin."Davutoğlu, Konya'nın Taşkent ilçesinde yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışı için düzenlenen törende vatandaşlara hitap etti.
Taşkent'e 5 yıl önce bakan olarak geldiğinde yine coşkuyla karşılandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:"Büyük muhabbetle kucaklamıştınız. Çünkü bu topraklardan, bu dağlardan ilk defa bir bakan çıkıyor, demiştiniz. Elhamdülillah, biz o emanetin hakkını vermeye çalıştık. Buradan, Taşkent'ten Konya'ya hasta olarak yetişemeyen ve bu sebeple vefat eden mübarek Anadolu insanın çocuğu olarak, oğlu olarak, şimdi gurur duyarak, size bir şey söylüyorum, yolda gelirken Ulaştırma Bakanımızla yeni bir yol güzergahının planlaması üzerinde konuştuk. İnşallah Taşkentliler, şimdi yaşı genç olanlar bilmez ama biz biliriz, şurada Kayabaşı'nda nasıl dağı milim milim kırarak yol açıldığını biliriz. Şimdi, bir müjdeyi sizinle paylaşacağım. Bugün açılışlar dışında inşallah Konya'dan Alanya'ya kadar yolun, Taşkent'in ötesinde, Alanya yol ayrımına kadar yeni bölünmüş yol yapacağız, yani duble yol olacak."Eğiste'nin bir yakasından diğer yakasına geçişin bazen 1 saatlik zaman aldığını, Konya-Taşkent arası yolun da 3.5-4 saatte gidildiğini anlatan Davutoğlu, yeni yapılacak 1.2 kilometre uzunluğundaki viyadükle Eğiste'nin iki yakasının birbirine bağlanacağını kaydetti."Türkiye'nin en cazibeli turizm yolu olacak"Başbakan Davutoğlu, vatandaşların, "Taşkent sizinle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları üzerine, şöyle devam etti:"Biz, Taşkent ile gurur duyuyoruz. Sadece benim anamın hatırası değil, bakın biz İstanbul'dayken, kışın bu Toroslar'dan anamın diyarından yine hep donmuş, yolda hasta taşırken donmuş insanların haberleri gelirdi. Oradan buraya, dağlardan aşarken donmuş insanların haberleri gelirdi. Her sene bir kaç tane. Şimdi bu yollar bölünmüş yol olarak, hastanın, ziyaretçinin, turistin emniyet içinde geçeceği yollar olacak. Bu şu demek, Taşkentliler; Alanya ile Konya öylesine bağlanacak ki bu yol, bu güzergah belki de Türkiye'nin en cazibeli turizm yolu olacak. Alanya'ya her gelen turist, Antalya'ya inen her turist, 'Şu Torosları bir göreyim' diye, Kıble Kayası'nın önünden geçeyim, Sultan suyundan bir su içeyim diyecek, bu dağlara çıkacak, inşallah."
"Türkiye'nin her yerinde aynı hizmet..."
Alanya-Konya arasının 2 saate kadar ineceğini, Konya-Taşkent arasının da viyadük ve diğer yollar yapıldığında 1 saate düşeceğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:"Artık her ne hizmet olursa, ihtiyaç olursa bir saat içinde Konya'dasınız. 1 saat içinde bütün bu dağları, bayırları, o yalçın oyakları aşacağız ve Konya'ya onun da ötesine ulaşacağız. Bu değişen Türkiye'nin Taşkent'teki manzarası. Türkiye'nin her yerinde aynı hizmet, aynı ilerleme aynı kalkınma sağlanacak. 62. Hükümetin programını okurken, söyledim; insani kalkınma. Neden bunu söyledim, biliyor musunuz? Bu Taşkent'in içinden geldiğim için, mayam burada yoğrulduğu için, burada her bir dua ve niyazda, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen devlet felsefemizi, ninelerimizin ağzındaki dua şeklini görmüş olduğum için. İnsanı kalkındırmayan hiçbir kalkınma nihai hedefe ulaşamaz."
"Taşkent bir bütün olarak kalkınacak"Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Taşkent'e gelirken, bu ilçede yapılacak yol genişletme çalışmalarının planlamasına ilişkin de konuştuklarını belirterek, "Buradaki bazı istimlaklarla birlikte ana yol genişleyecek. Ama onun ötesinde, Ilıcapınar'a, Afşar'a, Bağcılar'a bütün bu Boğaziçi'ne giden yolumuz da ıslah edilip genişletilecek. Taşkent bir bütün olarak kalkınacak. Sadece Taşkent değil biraz öncede Hadim'de de zikrettim bütün bu dağlar entegre, birbirine uyum içinde kalkınıp gelişecek. O zaman buralar bir mahrumiyet diyarı olmayacak" şeklinde konuştu.
"Ebediyyen Taşkentli olacak"Hadimi Barajı'ndan bakıldığında, İstanbul boğaziçi gibi etrafında yemyeşil bir Taşkent ve Boğaziçi olacağını kaydeden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Her bir köşesinde, her bir adımında inşallah bereket olacak. Şimdi bizim bütün gayemiz, bu mahrumiyet diyarı görülen diyarların mahrumiyetlerini tümüyle ortadan kaldırmak. Ulaştırma Bakanımızı dinlediniz. O da bu dağların öbür yakasından, Ermenek'ten. Aynen bizim gibi hizmet edecek. Yine Gençlik ve Spor Bakanımızı dinlediniz, Çağatay Bey'i, o da buraya gelince Sultan suyunu biraz sonra içecek ve ebediyyen Taşkentli olacak. Sultan suyunu içen herkes, Alaaddin Keykubat'ın suyunu, Alaaddin Keykubat'ın o derin devlet geleneğini, güçlü millet iradesinin feyzini alır. Belki de bizim bu makamlara gelişimizin bir başka sebebi Alaaddin Keyktubat'ın duasıdır. Allah ona da rahmet eylesin.""Bize bu toprakları, yalçın dağları neredeyse Malazgirt'ten önce miras bırakan pirlere selam olsun. Bu diyara konup da bu diyarın adını 'Pirlerkondu' diyenlere selam olsun' diyen Davutoğlu, şöyle dedi:"Uzun Şıh’a selam olsun ve bütün o büyük erenlere selam olsun ki onların maneviyatı şahit olsun, bu topraklardan yetişen, bu toprakların o manevi atmosferinden feyiz almış olan, bu toprakların hemşehrisi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmak yanında en büyük onuru, onların torun olmak adına yaşayacaktır. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanımız biraz önce zikretti hizmetlerden, inşallah kapalı spor salonumuzu açacağız."
"Onur olarak bana yeter"Başbakan Davutoğlu, bölgenin turizm güzergahı olmasını da dikkate alarak Tatar Teknesi'nde bir piknik alanı, Kıble Kayası'nda yürüyüş yolu yapıldığını, bölgedeki turizm imkanlarını genişleteceklerini, Taşken'i sadece Konya ve Türkiye'de değil, dünyada da bilinir kılacaklarını söyledi.Özbekistan'a gittiğinde Özbekler'in kendisini "Taşkentli" diye bağırlarına bastıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Onların hepsi şimdi Konya Taşken'i biliyorlar. Benim de eğer onur duyacağım bir husus varsa Taşken'in ismini böylece bütün dünyaya tanıtmış olmak bana onur olarak yeterlidir" dedi.Geçen sene geldiğinde çok ciddi yurt sıkıntıları tespit ettiğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:"Taşkentliler, ne olur imam hatibe, liseye ve yüksekokula Türkiye'nin her yerinden gelen genç kardeşlerimizi misafir olarak bağrınıza basın. Ağrı'dan, Hakkari'den, Türkiye'nin her yerinden gelen öğrencilerimiz var. Onların da bu topraklardan feyiz alması için evlerinizi onlara açın. İnşallah hemen 2 yurt yapacağız. Yurtlarını en kısa zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tamamlayacak, teslim edecek. Hem imam hatip lisesi hem de lise için lise yurtları da yapacağız. Böylece eğitim hamlesini hem Taşkent'in içinde hem de Boğaziçi beldelerimizde sürdüreceğiz. Her türlü eğitim hamlesini bugün olduğu gibi destekleyeceğiz.Bu topraklardan Ahmet kardeşiniz gibi, Ahmet amcanız gibi daha birçok insan yetişmesi için bu kardeşlerimizin önünü açacağız. Madem ki bu topraklar bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanı çıkarmıştır, inşallah bundan sonra çok daha hizmet edecek insanları da çıkaracaktır. Bizim görevimiz onların önünü açmak. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız."Bölgeye gelen ilk Dışişleri Bakanının kendisi olduğunu, 92 yıl içinde bu topraklara gelen ilk Başbakan olma şerefini de taşıdığını aktaran Davutoğlu, "Bu şerefi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu toprakların çocukları olarak her zaman bu şerefi en büyük bahtiyarlık olarak taşıyacağız" dedi.
"Allah hepsinden razı olsun"Hemşehrilerinin dua ve desteği için teşekkür eden Davutoğulu, "Son 5 yılda defaatle Taşkent'e geldim. Sizden destek istedim, desteğinizi gördüm. Geçen bayramda geldiğimde yaşlı amcaların, teyzelerin ellerini öpmek için evlerine vardım. Nasıl balım, kuzum diye sarıldıklarını hala hatırlıyorum. Şimdi de eminim bu sokakların içine girsem, çocukken anamın hatırasına girdiğim her yerde aynı şekilde bütün teyzeler beni bağrına basarlardı. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.Davutoğlu, ellerinden gelen bütün imkanlarla Taşken'in, Toroslar'ın, Konya'nın, bütün Türkiye'nin emrinde ve hizmetinde olacaklarını belirterek, şunları söyledi:"Taşken'ten bir çocuk olarak çıkmış, önce bakan, sonra başbakan olarak dönmüş olan Davutlar'ın Ahmeti'nden razı mısınız? Ne unvanı taşırsak taşıyalım bugün ve yarın sizin gözünüzün içine baktığımda ve bir muhabbet beklediğimde Davutların Ahmet'ini bağrınıza basmaya hazır mısınız? Ola ki Davutların Ahmet'i bir zorlukla karşılaşmışsa ve siz bunu duymuşsanız hemen bir Hacet Namazı'na durup ona dua etmeye hazır mısınız? Siz bunlara hazırsanız emin olunuz ki alnınızda gördüğüm o secde izi, gözünüzde gördüğüm o muhabbet, gönlünüzde okuduğum o derin irfanı da ben hiçbir zaman unutmayacağım.Bütün amcalarımın, teyzelerimin ellerinden öpüyorum, kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum, benimle yaşıt olanları bağrıma basıyorum ve hepinizi Allah'a emanet olun diyorum. Taşkent Allah'a emanet olsun, Taşkent'in evlatları Allah'a emanet olsun ve Taşkent'ın duası, rızası, şehadeti, şahitliği makbul olsun ki biz bu yolda onların desteğiyle hiçbir sekteye uğramadan kutlu yürüyüşümüzü sürdürelim. Allah sizden razı olsun. Allah'a emanet olun."
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ElvanToplu açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnşallah Başbakanımızın önderliğinde Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan hiçbir kaygınız olmasın" dedi.Bölge insanının bağrından çıkan Ahmet Davutoğlu'nun artık Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu ifade eden Elvan, "Sizler ne kadar gurur duysanız, ne kadar övünseniz azdır. Çünkü sizler, vatanını, milletini seven, tıpkı Başbakanımız gibi, bu ülke için her şeyini feda edebilecek kişilersiniz" diye konuştu.Elvan, 12 yıl önce yola çıktıklarında "Milletle bütünleşeceğiz" dediklerini anımsatarak, bu süreçte milletle bütünleştiklerini, milletin verdiği emaneti de yere düşürmediklerini belirtti.12 yıllık süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok önemli başarılara imza attıklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti:"Buradan kendisine şükranlarımı arz etmek istiyorum. O, güçlü duruşuyla, dirayetiyle Türkiye'nin önünü açtı. Onunla birlikte Türkiye'ye önemli bir güç katan, Türkiye'yi kendi kararlarını verebilme noktasına getiren güçlü bir lider doğdu, hemşehrimiz, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu. İnşallah Başbakanımızın önderliğinde Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan hiçbir kaygınız olmasın. Bugüne kadar ne yapmışsak bundan sonraki süreçte de Başbakanımız önderliğinde daha güçlü bir şekilde Türkiye'nin 2. atılım dönemini başlatacağız. Güçlü Türkiye'nin inşasına sizlerin desteğiyle devam edeceğiz inşallah."
Gençlik ve Spor Bakanı KılıçTörende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'nin büyük atılımlar gösterdiğini, çok farklı noktalardan çok farklı yerlere geldiğini söyledi.Bunun öncülüğünü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kadrolarının yaptığını ifade eden Kılıç, "Bu kadroların içerisinden çok büyük emek veren, ülkesi ve milleti için gece gündüz demeden liderinin yanında koşan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu inanıyorum ki, bundan sonra da çok büyük bir hızla, atılımla ve güçle yoluna devam edecektir. Sizlerin hayır duası ve desteği AK Partimizin, bu kadroların arkasında olduğu sürece bizler de birlik ve beraberlik içerisinde sizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.
Son iki hafta içerisinde Türkiye'nin çok yoğun bir gündem yaşadığını anımsatan Kılıç, şöyle konuştu:"Çok yoğun siyasi gündemler ve yoğun değişimler yaşadık. Ancak, şunu gördük ki, ülkemiz gerçekten nereden nereye gelmiş. Eskiden bir genel müdürün değişikliği, bir müsteşarın değişikliği Türkiye gündeminde çok büyük yer alırken ve çok büyük değişikliklere sebep olurken, 20 gün içerisinde Türkiye’yi yöneten iktidar partisinin Genel Başkanı değişti. Başbakanımız değişti. Cumhurbaşkanımız değişti. Bütün bu değişimler hiç bir pürüz yaşanmadan sizlerin vermiş olduğu destekle milletin iradesinin en üst seviyede yaşanmış olan makamlarında pürüzsüz bir şekilde oldu. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bizler ancak sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bizlere verilen görevleri en iyi şekilde, bugüne kadar nasıl yerine getirmeye gece gündüz çalıştıysak, bundan sonra da bu şiarla, inançla ve bu görev bilinciyle çalışacağız. Bundan hiç kimsenin lütfen şüphesi olmasın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...