Tgrt Haber
27 Şubat 2014 21:40

Başkan Keskin 'Fablab ödemiş' için kadir hasta

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kadir Has Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttükleri “FabLab-Ödemiş” projesi için üniversite yetkilileriyle görüştü.

Başkan Keskin 'Fablab ödemiş' için kadir hasta
ödemiş, belediye başkanı, bekir keskin, kadir has, üniversite, yerel yönetim

Keskin, “Yerel yönetimlerle üniversitelerin iş birliğine çok önem veriyoruz” dedi. İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı “Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan “FabLab-Ödemiş” projesi, Ödemiş Belediyesi ile İstanbul Kadir Has Üniversitesi öncüllüğünde ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Projenin uygulamaları hakkında görüşmelerde bulunmak için Kadir Has Üniversitesi yetkililerinden bilgiler alan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yerel yönetimlerle üniversitelerin iş birliğine çok önem verdiklerini dile getirdi. “Biz daha önce birçok üniversite ile projeler yapmıştık” diyen Keskin, “Bu proje de son derece teknolojik bir proje. Hem öğrencilerimiz, hem de sanayi sitesinde göreve yapan insanlarımız için çok güzel bir proje” diye konuştu.
“YEREL ÜRETİM KÜLTÜRÜNÜ, YEREL YÖNETİMLERİMİZLE YAYMIŞ OLACAĞIZ”
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Tekinay ise, “Ödemiş Belediyesi ile üniversitemiz en yakın lokasyonda değil ama zihniyet olarak yakınız. Bunun için birlikte çalışmaktan çok mutluluk duyuyoruz” dedi. Tekinay, “Fabrikasyon Laboratuar (FabLab) projesi ülkemizde ilk projeydi. Ödemiş Belediyesi ile yapacağımız çalışma sonucunda da inşallah 2’nci olacak. Yerel üretim yapabileceğiz bu proje sayesinde. Bu proje sayesinde İstanbul-İzmir arasında ‘FabLab’ sayesinde birbirlerine bağlanacağı için ortak tasarım platformu kurmuş olacağız. Yerel üretim kültürünü, yerel yönetimlerimizle birlikte yaymış olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...