Tgrt Haber
04 Eylül 2021 07:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göçmenlerin hepsini geri göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK’da göçmenlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan muhalefetin göçmenlerle ilgili iddiasına tepki gösterdi. “CHP yine yalan söylüyor” diyen Erdoğan, Türkiye’ye 1,5 milyon değil 300 bin Afgan göçmenin geldiğini ve bunların hepsinin geri gönderileceğini söyledi. Erdoğan’ın ayrıca toplantıda enflasyonun düşürülmesi için gerekli adımların atılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göçmenlerin hepsini geri göndereceğiz
cumhurbaşkanı erdoğan,göçmen,afgan,suriye,mülteci

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında muhalefetin göçmenlerle ilgili iddiasına “CHP yalan söylüyor” tepki göstererek Türkiye’ye gelen Afgan göçmen sayısının 300 bin olduğunu ve hepsinin geri gönderileceğini söyledi.

Toplantıda gettolaşan Suriyeliler de gündeme geldi. Bunların sınır ötesinde kurulan alanlara yerleştirilmesi konusu değerlendirildi. Ankara’dakilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesine yönelik kararın, atılacak yeni adımın başlangıcı olduğu aktarıldı.

Ekonominin de masaya yatırıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonun düşürülmesi yönünde talimat verdiği aktarıldı.

AFGANLARIN HEPSİ GERİ GİDECEK

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Afgan göçmenler toplantının öncelikli başlığı oldu. Erdoğan’ın toplantıda muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına “CHP, ‘1,5 milyon Afgan göçmen geldi’ diyor. CHP yine yalan söylüyor. 300 bin Afgan göçmen geldi. Bunların 150 bini de kayıtlı. Hepsini geri göndereceğiz” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.  Toplantıda ayrıca “Bizim göçmen politikamız net” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırlardaki duvar örme işleminin bitmek üzere olduğunu, Türkiye’nin daha fazla göçmen kabul edemeyeceğini ve 91 bin Afgan göçmenin gönderildiğini söylediği öğrenildi.

GETTOLAŞAN SURİYELİLERE ÇÖZÜM

Suriyeli göçmenlerin Türkiye’de gettolaşması konusu da toplantıda gündeme geldi. Toplantıda Suriyeli mültecilerle ilgili şu değerlendirmede bulunuldu. Suriyeliler ya sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim yerlerine ya da kamplara gönderilecek. Ankara’daki Suriyelilerin de kayıtlı oldukları şehre gönderilmesine yönelik karar alındı. Bu kararın atılacak yeni adımların başlangıcı olduğu aktarıldı.

‘ENFLASYONU DÜŞÜRÜN’ TALİMATI

Ekonomiyle ilgili son gelişmeler de toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirler gündeme geldi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerekli adımların atılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşmesinin beklendiği toplantıda aktarıldı.

‘Z KUŞAĞI’ YERİNE ‘YENİ GENÇLİK’

Öte yandan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da toplantıda sunum yaptı. Sunumda toplam 6 milyon 48 bin gencin oy kullanacağı belirtildi. Üniversitelerin açılmasıyla beraber AK Parti Gençlik Kollarının stantlar kurulacağı ve yüz yüze görüşmeler yapacağı belirtildi. “Gençlere her alanda destek verelim” dediği öğrenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘Z kuşağı’ ifadesi yerine ‘yeni gençlik’ kelimesinin kullanılmasının daha doğru olacağını söylediği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...