Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 16:44 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 17:37

Son dakika! İşçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Yılbaşında gerekeni yapacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret hakkında "Yılbaşında gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! İşçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Yılbaşında gerekeni yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile Kayseri arasındaki mesafeyi 2 saate indirecek 142 kilometre uzunluğundaki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temel atma töreni için gittiği Kayseri'de işçilerle bir araya geldi. Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünya büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Küresel enflasyon insanlığın öncelikli sorunlarından biri. Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından birini yaşıyor. Kovid-19 ile başlayan kriz, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalarla daha da derinleşti. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meselelerinden birisi haline geldi.

Her kesimden insanımıza verdiğimiz destek ile ekonomi çarklarının kesintisiz sürmesini sağladık. Yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sabit ücretlilerin refah kayıplarını telafi etmek için asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi bir artışa gitmiştik. Gelişmeleri göz önünde tutarak temmuz ayında memur ve emekli maaşları ile asgari ücreti yeniden düzenledik. 2022 temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu tekrar değerlendirecek, gerekeni yine yapacağız.

'VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ'

Son 20 yıldır olduğu gibi cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında da vatandaşımızı enflasyona ezdimeyeceğiz. Bunun insanlarımızdan sabır bekliyoruz. Denizi geçen Türkiye'yi derede boğma hesapları yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmak için sizlerden destek istiyorum.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum. Yalanla dolanla hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlarına harcamak yerine Ankara'nın dışına çıkın. İşçi, esnafın, iş adamının arasına karışın. Elazığ'da karıştınız. Emekli memur hanım cevaplarını verdi. Bak elimdeki torbayla evime gidiyorum, halimden memnumun, siz içeri cevap yetiştireceğinize, dışarı yetiştirin dedi.

Ne terör örgütlerinin alçak saldırıları, ne dış baskılar ne de içimizdeki kifayetsizlerin hezeyanları bizi yolumuzdan alı koyamayacaktır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ramazan 24 Temmuz 2022 16:37

CUMHUR BAŞKANIM askeri ücretten maaş haczini kaldırırmısın

Mustafa bilek24 Temmuz 2022 12:34

Sayın cumhurbaşkanımıza Adana'dan saygılar selamlar yolluyorum seninleyiz yanındayız her zaman reis..

Asgül kadı23 Temmuz 2022 18:35

Asgari üçreti yüzmilyar yapsanız ne fayda fırsatçılar olduktan sonra bir işe yaramaz

Sonraki Haber Yükleniyor...