Tgrt Haber
13 May 2021 15:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: MHP’nin önerileri tartışılabilir

MHP’nin anayasa taslağında cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimle gelmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesi öngörülüyordu.. Buna ilişkin Beştepe’den dikkat çeken bir değerlendirme geldi.. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay o iki maddenin tartışılabileceğini söyledi.. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: MHP’nin önerileri tartışılabilir
fuat oktay,anayasa,MHP

MHP Lideri Devlet Bahçeli Partisinin 100 maddelik anayasa taslağını kamuoyuyla paylaştı. Taslağa göre Anayasa Mahkemesi’nin yapısı özel bir statüde yeniden düzenleniyor. Yüce divan ve parti kapatma yetkisi elinden alınıyor. MHP’nin önerisinde, Cumhurbaşkanı ile birlikte iki yardımcısının da seçimle işbaşına gelmesi öngörülüyor. Merkez Bankası’nın statüsü de anayasada düzenleniyor..

MHP’nin Taslağına ilişkin Külliye’den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun’a konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “o maddeler tartışılabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: MHP’nin önerileri tartışılabilir

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Oktay, “Anayasa Mahkemesi’nin yapısı ve cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimi tartışılabilir” dedi.

"MHP'NİN TASLAĞI ÖNEMLİ VE FAYDALI"

MHP’nin taslağı önemli ve faydalı diyen Oktay şunları söyledi;

"Bu konular tartışılabilir, üzerinde değerlendirmeler mutlaka yapılacaktır. Biz MHP tarafından bir anayasa taslağı hazırlanmış olmasını çok önemli ve faydalı buluyoruz."

Oktay, AK Parti’nin hazırladığı anayasa metnini de kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Muhalefete de "Siz de çalışmalarınızı ortaya koyun, ortak bir mutabakat ile geniş tabanlı bir anayasa metni ortaya çıksın." çağrısında bulundu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...