Tgrt Haber
17 May 2022 10:35 - Güncelleme : 17 May 2022 11:40

Son dakika! Bahçeli'den İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine veto: Bekleme odasına alınsınlar

Son dakika haberi: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı cezanın yerinde olduğunu belirtip konunun kapandığını söyledi. Rusya-Ukrayna savaşında savaşı körükleyen ülkeler olduğuna dikkat çeken Devlet Bahçeli, "Adeta dünya savaşının test sürüşü yapılıyor. Gidişat iyi değil" ifadesini kullandı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında da konuşan Bahçeli, "İki ülke de bekleme odasına alınmalıdır. Üyeliklerini zamansız, yersiz ve gereksiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktayız" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bahçeli'den İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine veto: Bekleme odasına alınsınlar
MHP,Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'ye dev eserler kazandırmanın neresi yanlıştır? Türkiye hepimizin. 85 milyon Türk canımızdır. Milletin yararına çalışan, üreten, taş üstüne taş koyan kim varsa Allah razı olsun demek insani ve vatandaşlık görevimizdir.

İncir kabuğunu doldurmayan bayağı eleştiriler ahlaki değildir. Zillet İttifakı bugüne kadar ne yapmış? Bu muhalefet ziyandadır, zillettedir. Yabancıların muhbiridir. Zillet İttifakı demokratik siyasetin kelepçesidir.

CANAN KAFTANCIOĞLU ELEŞTİRİSİ

Muhalefet seçimden sonra birçok şeyi değiştireceğini söylüyor. Bunlar değiştirse depiştirse parti, ev, ülke, fikir değiştirirler. Bunun dışında bir şey değiştirmelerine Türk milleti izin vermeyecektir. CHP'nin İstanbul İl Başkanı hakkında verilen yargı kararına karşı ortak paydada buluşanlar aynı kaftana sarılmış durumdalar. Nihayet Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır.

CHP lideri karar açıklanır açıklanmaz İstanbul'a gidip şov sahnesine çıkmıştır. İstanbul İl Başkanı alenen suç işlemiştir. Sonuç itibarıyla zanlının toplam 3 ayrı suçtan aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştır.

Türk devletine seri katil iftirasının yanında mı yoksa karşısında mı? Kılıçdaroğlu susma, saklanma, çık karşımıza, devlete seri katil demek namertliktir de. Yaparsan eyvallah. Yapmazsan sen de bu şerefsiz bühtanın parçasısın.

HDP'Lİ VEKİLİN POLİSE TAŞLI SALDIRISI

Kim suç işlemişse bedeline katlanacaktır. HDP'li vekilin Tunceli'de polise taşlı saldırısı terör yöntemidir. Askerlerimize polisimize uzananlar eller kırılmalı, uzanan diller koparılmalı. Herkes haddini bilsin. Alemde şer, Oğuz'da da er tükenmez. Bu devlet sokakta bulunmadı. Hiçbir vatan evladı zillete boyun eğmeyecektir.

Yaz ayının hemen bitiminde siyasi çalışmalarımızda 3. etaba geçeceğiz. İlçe ilçe dolaşıp ilke ve hedeflerimizi anlatacağız.Çalışmalarımızın karşılığını inşallah göreceğiz. Sefer bizden, zafer Allah'tandır.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Bu iki devlet arasında çetrefilleşen krizin çözümü hususunda uğraşan tek ülke Türkiye'dir. Moskova ile Kiev arasında barış köprüsü için henüz ümitler solmadı. Ancak savaşı körükleyen devletlerin varlığı da artık gizlenemez. Kan tacirleri, silah baronları devrededir. Adeta dünya savaşının test sürüşü yapılmakta. Bize göre gidişat normal değil. Gelişmeler kaygılı, senaryoları kara. 

Ukrayna savaşının dozajının azalmasına değil, artmasına yol açacaktır. NATO kurulduğunda 12 üyesi varken şu an 30'dur. Bugüne kadar 8 genişleme evresinden geçmiştir. Rusya'nın bilinen en göze çarpan itirazlarından biri, NATO'nun doğuya genişleme çabasıdır. MHP, NATO'nun genişleme stratejisini oldukça mahsurlu değerlendirmektedir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİNİN 3 SAKINCASI

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin 3 sakıncası vardır:

Birincisi; bu üyelikler Rusya'nın askeri tepkiselliği kışkırtılmış olacak. Fin ile NATO'Ya aslınması demek, Ukrayna savaşının uzaması, coğrafi olarak genişlemesi demektir. 

İkincisi; Finlandiya ve özellikle İsveç'in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı açıktır. Viking mantığı vandal mantığıdır. Kur'an-ı Kerim'i yakanların bize laf yetiştirmeye yüzü yoktur. Katillere yarfım edenlere nasıl güvenelim? İki ülkenin bekleme odasına alınması geldiğimiz aşamada aklan yatkın en doğru seçenektir.

Üçüncüsü; iki ülkenin NATO'ya girmesine hazırlık süreci, bir bakıma tehdit sinsiliğinden başka bir şey değildir. Batı Avrupa'ya yüklenen ağırlık kuzeye kaydırılacak. MHP 2 ülkenin NATO üyeliğini zamansız, yersiz ve gereksiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktadır."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...