Tgrt Haber
27 Aralık 2021 10:48

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme kapsamında özel temsilciler atandığını, ilk toplantının Moskova'da olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da
mevlüt çavuşoğlu,dışişleri bakanlığı,doğu akdeniz

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yıl sonu değerlendirme toplantısında konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bu yıl pek çok sorunlu konuda normalleşme adımları attık. BAE, Mısır, Bahreyn ve İsrail'deki temaslarımızı biliyorsunuz. Bu süreçleri gerçekçi bir yaklaşımla ele alacağız. Keza Fransa'daki ilişkilerdeki gerginliği azaltmaya başladık. Ermenistan ile normalleşme konusunda karşılıklı temsilciler atadık, ilk toplantı Moskova'da olacak. İstanbul-Erivan uçuşları kısa sürede başlayacak. 

2021'de Yunanistan ve Rum kesimi 7 kez kıta sahanlığımıza üçüncü ülke araştırma gemilerini göndermeye çalıştı. Hepsini engelledik.

3+3 formatındaki toplantımızın ilkini gerçekleştirdik.

Afganistan'da binlerce kız çocuğuna eğitim veriyoruz. Kabil'de bir okul açılması için temaslarımız devam ediyor. Afganistan'ın üniversite sınavı birincisi kızımız Türkiye'de tıp eğitimi görüyor. 

Katar ile birlikte Kabil Havalimanı'nın işletmesini almak için çalışıyoruz.

Balkanların 1990'lara geri dönmesini izin veremeyiz. 

Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımızı dikkatli bir şekilde koruduk. Kıbrıs'ta egemen eşitlik konusunda iki devletli çözümü uluslararası gündeme soktuk.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın son zamanlardaki tansiyonu yükseltme girişimi son derece tehlikedir. Bu konuda tutumuz bellidir.

Bununla birlikte Yunaistan ile istişari görüşmeleri terkar başlattık. AB ile ilişkileri somu bir şekilde ilertletmek istesek de maalesef AB aynı iradaeyi ortaya koyamadık. Ancak, üç konuda anlaşmaya vardık: sağlık, güvenlik, çevre.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Biden'ın gerçekleştirdiği stratejik ortaklıklar devam ediyor.

Diğer taraftan Rusya ile temaslarımız yakın düzeyde devam etti. Ukrayna'da özellikle Donmbas'ta çözüme ulaşılmasını destekliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...