Tgrt Haber
17 Eylül 2022 06:30 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 07:32

Dünya bu fotoğrafı konuşuyor: Erdoğan zirvede ev sahibi gibi

Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan’ın Semerkant şehrinde gerçekleştirilen Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde liderlerle sohbet ederken çekilen fotoğraf karesini konuşuyor. Fotoğrafı yorumlayan uzmanlar "Erdoğan lider pozisyonunda, ev sahibi gibi" değerlendirmesini yaptı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor: Erdoğan zirvede ev sahibi gibi
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikada kararlı duruşu ve yardıma muhtaç ülkelerin her zaman yanında yer alması tüm dünyada büyük takdir topluyor. Katıldığı her zirvenin odak noktası olan Erdoğan, haziran ayı sonunda Madrid’de yapılan NATO toplantısında liderle yaptığı samimi sohbetler de fotoğraflara yansımıştı.

FOTOĞRAF GÜNDEM OLDU

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde yapılan Şangay İşbirliği Örgütü zirvesinde de güçlü liderliğini gösteren Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile yaptığı samimi sohbet sırasında çekilen fotoğraf gündemi belirledi.

"DÜNYA LİDERİ"

Sosyal medyanın yanı sıra, dünya gündemine de oturan fotoğraf karesi için binlerce yorum yapıldı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı diğer ülke liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konuşurken merakla dinlediği fotoğrafı ‘dünya lideri’ etiketiyle paylaştı.

Uzmanların görüşleri ise şöyle:

İletişim uzmanı Ali Saydam: Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderler içerisinde başköşede yer alması tesadüf değil. Sayın Cumhurbaşkanı, bütün diplomatik görüşmelerinde ortamlara ve konumlandırmaya son derece dikkat eden bir siyasetçi. Türkiye itibar noktasında dünyada son derece önemli bir yere gelmiş vaziyette. Bu fotoğraf da bunun göstergesi.

"LİDER POZİSYONUNDA DURUYOR"

Beden Dili Uzmanı Murat Ertan: Cumhurbaşkanı’mız misafir değil sanki ev sahibi. Aliyev’in Erdoğan’ın yanında oturması yakınlık göstergesi. Putin’in ellerinin birleşmiş olması, bedeninin Erdoğan’a doğru yönelmesi, yüzündeki tebessüm, Cumhurbaşkanı’na gösterdiği ilgi ve alakayı gösteriyor. Korumalar ve karedeki diğer kişiler dahi Cumhurbaşkanı’na yönelmiş durumda. Bu, Cumhurbaşkanı’na ne kadar önem verildiğini, saygı duyulduğunu ve sevildiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı’mız ise lider pozisyonunda duruyor. Vücut dilini çok iyi kullanmış. Masanın ilgi odağı durumunda.

"NADİR GÖRÜLEBİLECEK ANLARDAN BİRİ"

Siyaset Bilimci Onur Erim: Sayın Cumhurbaşkanı’nın, liderler içerisinde en başta oturması siyasi tarih içerisinde nadir görülebilecek anlardan biridir. Bu fotoğraf Türkiye’nin geldiği noktayı çok güzel özetliyor. Bundan 25 sene evvel böyle bir fotoğrafın olamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu kare Sayın Cumhurbaşkanı’nın iletişim becerisinin de bir göstergesi. Bire bir ilişkilerinde insanları kendine çekebiliyor. 

Erdoğan’ın liderlerle olan fotoğraf karesine siyasilerden de değerlendirmeler geldi:

> İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Dünya lideri. Allah nazarlardan korusun.

> AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç: ‘Sembolik Cumhurbaşkanı’ önerenler fotoğrafa iyi bakın. Dünya liderliği sembolik yetki ile değil, milletten alınan güçle mümkündür.

> AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can: Altılı masada kim lider kim nereye oturacak tartışılırken, Reis başköşeye oturmuş. Altılı Masa, var mı böyle bir adayınız?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...