Tgrt Haber
16 May 2022 12:50 - Güncelleme : 16 May 2022 14:52

Ekrem İmamoğlu dolandırıcıların hedefinde: 'Yargıtay Başsavcısı' diye tanıtıp aracılık talep etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dolandırıcıların hedefi oldu. Kendisini HSK üyesi ve Yargıtay Başsavcısı olarak tanıtan şüpheli, Antalya'da bir araziye aracılık etmesini istedi. İmamoğlu'nun şikayeti üzerine emniyet harekete geçerken, şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TRT HABER
Ekrem İmamoğlu dolandırıcıların hedefinde: 'Yargıtay Başsavcısı' diye tanıtıp aracılık talep etti
ekrem imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Kendisini yargı mensubu olarak tanıtan kişiler tarafından aranan İmamoğlu, söz konusu kişinin dolandırıcı olduğunu anlayınca soluğu savcılıkta aldı.

BÜFE YERİ İÇİN ARACILIK ETMESİNİ İSTEDİ

Ekrem İmamoğlu'nu arayan bir kişi, kendisini Hakimler ve Savcılar Üyesi (HSK) üyesi Bilgin Başaran olarak tanıtıp Antalya'daki bir büfe yeri için aracılık etmesini istedi. Talebi reddeden İmamoğlu, böyle bir şeyi yapamayacağını bildirip telefonu kapattı.

Bu görüşmeden haftalar sonra İBB Başkanı İmamoğlu'nun telefonu bir kez daha çaldı. Bu kez arayan kişi kendisini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil olarak tanıttı ve aynı konuyla ilgili yardım istedi.

Arayan kişinin bir önceki kişiyle ses tonunun aynı olduğunu fark eden Ekrem İmamoğlu, arayanların dolandırıcı olduğunu anlayınca avukatları aracılığıyla savcılığa başvurdu. İddialar üzerine soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne ekipleri o şüphelinin Hakan B. olduğunu belirledi. Hakan B. operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla işlem yapılan şüpheli adliyeye gönderildi.

Kaynak: TRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...